Rovana Plumb: Transportul comun din oraşe va beneficia de o nouă sursă de finanţare

aprilie 3, 2017

Transportul comun din orașe va beneficia de o nouă sursă de finanțare, ghidul solicitantului pentru mobilitate urbană fiind lansat vineri în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile, a anunțat, luni, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Aceasta este o sursă de finanțare vitală pentru dezvoltarea transportului local în orașele din toată România și așteptăm propuneri de simplificare și îmbunătățire a ghidului“, a declarat Rovana Plumb la Adunarea Generală a Asociației Orașelor din România, citată într-un comunicat al ministerului remis luni AGERPRES.

Ea a adăugat că perioada de consultare publică asupra ghidurilor de finanțare a fost redusă de la 15 la 10 zile, motivul principal fiind acela de a putea recupera timpul pierdut și de a lăsa timp suficient pentru implementarea corectă a proiectelor.

Rovana Plumb a adăugat că prioritatea ministerului este lansarea cât mai rapidă a apelurilor care să vină în sprijinul proiectelor, fie că este vorba despre infrastructura sanitară, socială sau educațională — esențiale pentru fiecare comunitate.

Potrivit ministrului delegat pentru Fonduri Europene, vineri, 31 martie, au fost transmise la Comisia Europeană toate pachetele de închidere pentru perioada de programare 2007-2013 iar desemnarea autorităților de management pentru perioada 2014-2020 se realizează conform calendarului stabilit.

Astfel, în data de 30 aprilie se vor transmite la Autoritatea de Audit toate pachetele de acreditare ale acestor autorități de management.

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *