• Fără categorie
  • 0

Rusia a testat noul elicopter KA-62. Aparatul poate zbura în orice condiții meteorologice și este multifuncțional

mai 27, 2017

Rusia a testat noul elicopter KA-62. Rusia a efectuat primul test cu noul elicopter Ka-62, multifunțional, care poate fi utilizat în misiuni militare sau civile și care poate transporta la bord 15 pasageri sau 2,5 tone de încărcătură.

Zborul prototopului a durat aproximativ un sfert de oră, cu o viteză de 110 km/oră, iar operațiunea a fost considerată un succes, potrivit rt.com.

 Însuși vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a postat pe Twitter imagini din timpul testului și i-a felicitat pe inginerii care l-au construit si pe pilotii care l-au testat.

Aparatul poate zbura în cele mai grele condiții meteo, pe mare sau peste munți, pe caniculă sau prin ploi torențiale.

Fiind construit din materiale moderne din polimeri, în proporție de 60 %, acest aparat de zbor este mult mai usor, mai rapid, mai facil la manevrare și cu un consum mai mic de combustibil  decât modelele precedente.

Rușii speră ca în anul 2020 să înceapă producția în serie a elicopterului Ka-62, când ar putea să aibă și o variantă specializată pentru navele maritime care transportă elicoptere.

Astfel, modelul complet al acestei variante ar avea o paletă de elice pliabilă și o secțiune de coadă care să se potrivească în cele mai strânse hangare de pe un vas maritim, susține Serghei Miheev – directorul general al companiei Kamov, cea care produce rotorul elicopterului.

În același timp, în România… elicopterele lui Ceaușescu sunt piese de muzeu. Doar cel cu care a fugit de pe sediul Comitetului Central, în 22 decembrie 1989, mai este funcțional!

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *