Rusia răspunde la acuzațiile Marii Britanii

martie 12, 2018

Moscova a respins luni drept un ”spectacol de circ” acuzaţiile Londrei potrivit cărora Rusia se face vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, relatează The Associated Press.

 

Acuzaţiile vizând Rusia reprezintă ”altă campanie de informaţii şi politică bazată pe provocare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţii ruse de presă, scrie news.ro.

 

Zaharova a catalogat drept un ”spectacol de circ în Parlamentul britanic” acuzaţiile premierului britanic Theresa May, potrivit cărora probele de până în prezent arată o implicare rusă ”foarte probabilă”.

May a declarat luni în Parlament, la Londra, că Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic cunoscut sub numele de ”novicioc”, o armă dezvoltată în Uniunea Sovietică la sfârşitul Războiului Rece.

 

Premierul britanic a avertizat luni că, în cazul în care va fi dovedit, evetualul amestec al statului rus va fi considerat o ”utilizare ilegală a forţei de către statul rus împotriva Regatului Unit”.

Şefa Guvernului britanic i-a dat termen ambasadorului rus, convocat să dea explicaţii, să răspundă acuzaţiilor până la sfârşitul zilei de marţi.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *