S-a aprobat proiectul de lege care prevede confiscarea banilor negri Dumitru Puzdrea, ți s-a pregătit sfârșitul!

iulie 3, 2015

Ce s-a întâmplat cu guvernul nostru nu se știe deocamdată, dar plecarea lui Victor Ponta în Turcia să-și trateze piciorul, a fost de bun augur. Asta pentru că ieri am aflat o veste care ne-a bucurat. S-a aprobat proiectul de lege care prevede, printre altele şi confiscarea banilor din depozitele negarantate. De altfel, autoritățile ar fi trebuit să transpună în legislaţia noastră prevederile europene privind rezoluţia bancară încă de anul trecut. Dar nu au făcut-o. O fi trebuit probabil că dispară premierul Ponta o perioadă ca să aibă cineva curaj să facă ceva și pentru țara asta dar și pentru a le pune capăt afaceriștilor corupți, din conturile cărora banii negri, de data asta ar trebui să dispară.

Definitiv. Acum suntem curioși dacă se va și întâmpla acest lucru, pentru că miza e uriașă și nu știm cât de mult sunt dispuși afaceriștii și parlamentarii dubioși să renunțe la sumele fabuloase pe care le au ascunse. Sigur, vorbim de banii din România pentru că în momentul în care se pune problema de banii din străinătate, mai précis din conturile din off-shore-uri atunci situația se schimbă radical, pentru că acolo e extrem de greu, poate chiar imposibil să depistezi personajul dar și suma pe care a strâns-o la ciorap. Suntem foarte curioși cum îl va afecta acest proiect de lege, care sperăm să meargă mai departe, pe mafiotul Dumitru Puzdrea, dat fiind faptul că numărul banilor pe care el a reușit să-i facă de-a lungul timpului este imens și deocamdată nedepistat de oamenii legii. Nedepistat nu pentru că domniile lor nu ar fi putut face acest lucru. Din contră, pentru că domnii ofițeri ai poliției române sau procurori și judecători nu au vrut să se afle averea pe care a făcut-o Puzdrea ilegal. Și asta pentru că și-ar fi pierdut ei partea mare de cașcaval pe care o încasează de atâția ani buni de la Puzdrea.

Să o luăm sistematic. Ce ar fi făcut ofițerii Lupu Marian, Firu Denisa, alături de șeful lor suprem, actualul adjunct al șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius plus toți cățeii cei mici dacă Puzdrea nu i-ar fi cadorisit mereu? Nu cumva i-ar fi apucat brusc munca, dosarele excrocului ar fi ieșit la suprafață iar el ar fi fost de mult în spatele gratiilor? Ba da. Drept urmare, domnii polițiști au închis ochii mai mult decât trebuie și au făcut ce au crezut mai bine. Pentru ei, evident. Oare știe doamna procuror Oana Niță la cât se ridică suma banilor pe care domnia sa i-a primit de la Dumitru Puzdrea ca să-l scoată basma curată din nenumărate nenorociri, printre care și măsluirea dosarelor importante de la complexul Flora, adică exact locul unde Puzdrea a ridicat o clădire direct peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă? Bănuim că nu. Dar avocata Mihaela Popescu, de altfel unul din apărătorii de mare încredere ai mafiotului își amintește cât o fi costat mașina aia luxoasă pe care a primit-o cadou de la Puzdrea acum doi ani, de Crăciun? Sau sacii cu bani pe care atât domnia sa cât și soțul, fostul procuror Victor Popescu și actualul avocat i-au încasat de la domnul Dumitru Puzdrea ca să aibă grijă de dosarele civile și respectiv pe ale ale acestuia? Ba mai mult, ca să fie bine pentru toată lumea, tot doamna Popescu era cea care mergea cu jalba în proțap și mita în gențile de firmă ca să șpăguiască pe orice coleg de breaslă, judecător, procuror sau grefie care aveau legătură cu ceea ce făcea prietenul lor fără scrupule? Și dacă tot am amintit de saci, atunci trebuie să-I punem aceeași întrebare și unuia dintre cei mai importanți oameni din viața lui Dumitru Puzdrea, ofițerul DIICOT, Cristian Vasilcău a câtă parte din marele cașcaval al lui Puzdrea i-a revenit ca să fure saci cu acte oficiale care trebuiau predați expertului DIICOT pentru verificare și care, potrivit legii, nu aveau voie să fie desfăcuți decât în prezența arhitectului Năstase Cătălin? Domnule Vasilcău, că tot venii vorba, vă simțiți bine în concediu la Londra, unde sunteți acum?

Domnul Puzdrea v-a facilitat toate condițiile ca la întoarcere să fiți apt să faceți tot ce vă stă putință ca să mușamalizați dosarul de la Câmpulung Moldovenesc, în care mafiotul e acuzat de un furt uriaș pe care l-a săvârșit la fabrica de cherestea de acolo? Și încă o întrebare domnule Vasilcău. Am înțeles că procurorul care se ocupă de caz nu a fost înștiințat de concediul dumneavoastră. Sau… ne-a scăpat ceva? I-a fost cumva foame și dumneavoastră, ca un galanton ce sunteți, i-ați dat și lui ceva din suma pe care Puzdrea v-a dat-o? Domnule ofițer, de data aceasta suntem cu ochii pe dumneavoastră. Și vă asigurăm că vă vom monitoriza orice mișcare, orice gest, orice vorbă. Iar dosarul unde mai sunt câțiva martori de audiat de data aceasta se va duce acolo unde-I este locul. La un complet de judecători corecți care să-și spună cuvântul, iar Dumitru Puzdrea să primească exact pedeapsa pe care o merită cu adevărat. Nu mai scăpați domnule Vasilcău. Nici dumneavoastră, nici tăticul protector. Legea e una pentru toți în România, iar derbedeii au un loc într-o celulă unde să vadă că nu se glumește cu justiția…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. august 4, 2015

    […] populară Ornela Pasăre împreună cu viitorul soț, șpăgarul ofițer de la secție 2 poliție, Lupu Marian au fost nași. Nimic ieșit din comun până aici, dar pe cine au creștinat aceștia? Chiar pe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *