• Fără categorie
  • 0

Scandalul de la Spitalul Pantelimon continuă: Ministerul Sănătății demarează un control amănunțit

iunie 6, 2016

Spitalul Pantelimon va fi luat luni la puricat de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. Oficialii vor face un control amănunţit în unitatea sanitară după ce o înregistrare potrivit căreia şefa de la Anestezie Terapie Intensivă dădea medicamente scumpe doar bolnavilor care „merită”.

Scandalul de la Spitalul Pantelimon din Capitală continuă după ce Elena Voicu, medic în cadrul unităţii sanitare, a declarat că dulapul cu medicamente scumpe, folosite la tratarea pacienţilor critici, este în continuare închis. Asta în condiţiile în care asistenta şefă şi şefa secţiei de Anestezie Terapie Intensivă au fost suspendate din funcţii, iar în spital se desfăşoară o anchetă internă, scrie adevarul.ro.

De altfel, începând de azi, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va demara o anchetă în spitalul de urgenţă, pentru a verifica dacă spusele angajatei sunt reale.

Totodată, oficialii din Ministerul Sănătăţii arată că vor fi modificate procedurile privind medicamentele scumpe, folosite în cadrul programului de anestezie terapie intensivă – AP ATI – care nu ar fi ajuns la toţi bolnavii care ar fi trebuit să beneficieze de ele.

„Acum, modalitatea de predare a acestei chei se pare că a fost problema. Eu am fost , l-am văzut, dulapul este descuiat, accesul la medicamente e asigurat, iar în momentul acesta, procedura de predare a acestei chei şi a întregii gestiuni se modifică, astfel încât să nu mai fie în atribuţia şefului de ATI, ci să fie de la medicul de gardă la medicul de gardă care preia tura respectivă”, a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al MS.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *