Scârbele care-l slujesc pe Puzdrea primesc mita tot în pungi de chipsuri?

noiembrie 27, 2015

Cele două cazuri care au explodat în ultimele săptămâni, respectiv nenorocirea de la Clubul Colectiv şi mita de 220.000 de euro pe care fraţii Becali i-au dat-o judecătoarea Geanina Terceanu au confirmat ceea ce ştiam de mult: sistemul corupt a acaparat ţara. Culmea este că Terceanu nu e singura care slujeşte mafioţii, iar dacă procurorii DNA s-ar pune pe treabă aşa cum trebuie ar descoperi lucruri la care niciodată nu s-ar fi aşteptat. Cum ar fi să vedeţi cu proprii ochi, domnilor anchetatori că în spatele afacerilor negre ale lui Dumitru Puzdrea se află cele mai importante nume din poliţia şi justiţia românească?

De ce lăsăm infractorii să rânjească mereu?

Ce ne demonstrează mita pe care judecătoarea Geanina Terceanu a încasat-o cu nesimţire de la fraţii Becali? Că trăim într-o ţară în care magistratul mituit, intermediarii şi mituitorii ajung să se bată între ei mai ceva ca puşcăriaşii. Că, deh, toată lumea vrea să fure cât mai mult posibil şi atunci intervine dihonia. Se vede treaba că orice am încerca să facem, justiţia română are gena corupţiei în sânge şi nu poate trăi dacă nu pune mâna. Filmul dosarului Transferurilor ne e extraordinar de familiar, pentru că e aproape identic cu povestea care pare să nu se mai termine a mafiotului Dumitru Puzdrea şi a celebrelor sale dosare, muşamalizate pe rând. Şi atunci să ne mai întrebăm de ce am început să nu mai credem în acţiunile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie?

Cum poţi să mai crezi în ceva atâta timp cât tu, român amărât, vezi că nimic bun nu se întâmplă în ţara în care tu, te chinui în ultimul hal ca să-ţi câştigi pâinea de fiecare zi? Cum să mai poţi gândi măcar că justiţia română îţi va face ţie dreptate când sentinţele se vând pe bani, la colţ de stradă? Ba chiar sutele de mii de euro se pun în pungi de chipsuri? Oare aşa procedează şi Puzdrea când le dă şpăgile imense judecătorilor, procurorilor sau ofiţerilor de poliţie care-i sunt alături necontenit? Cu cine era prietenă judecătoarea Terceanu? Cu avocatul Dan Petre, care avusese la rândul său nişte clienţi din neamul lui Becali, spărgători de vile din judeţul Ilfov. Ce înseamnă asta? Că avocatul ăsta, şpăgar evident, ştia foarte bine de la cine se poate lua mălaiul zdravăn, aşa că a infiltrat-o pe doamna magistrat, ştiind că va merge la sigur. Ceea ce s-a şi întâmplat. Ce a făcut avocata lui Puzdrea, Mihaela Popescu cu prietena ei, Gina Halas? A dus-o la haimana! Şi a urmat aceeaşi procedură. Puzdrea a umplut-o de bani, dar contra serviciu i-a cerut o favoare: să meargă la fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin pe care-l urăşte cât poate el de mult pentru că nu i-a dat gratis acţiunile pe care afaceristul le deţine şi acum la complexul Flora şi să-l… facă!

Şi Halas l-a făcut!

Nimic mai simplu pentru un jeg uman ca Gina Halas. Important era pentru ea să ajungă o singură dată să-i vorbească lui Năstase Cătălin că treaba era jumătate aranjată. Cum a reuşit? Prin vorbe viclene i-a împuiat capul arhitectului cu te miri ce, i-a promis că-l va reprezenta în absolut toate dosarele pe care acesta le are pe rol, ba chiar a spus că mai deschide şi altele. Nenorocita nu avea de fapt decât un singur scop: să pună mâna pe banii pe care i-a cerut pentru munca prestată. Adică vreo 10.000 de euro! Cum s-a văzut cu banii în cont (şi nu în cel al firmei, cum era normal, ci în cel personal), zdreanţa a dispărut! Ca măgarul în ceaţă, uitând şi de Năstase Cătălin şi de dosare şi de procese. De tot. Ce a mai învăţat-o Puzdrea să facă dacă i se cer chitanţe pentru suma primită? Să apeleze la prietenii de la Obor, unde găseşti tot ce vrei. Şi dacă sunt ilegale, ce? A venit cumva vreun poliţist să demonstreze asta? Păi mai există vreunul la secţia 2 care să nu fie mort de foame iar mafiotul să-i arunce strachina?

Cum să te pui cu Puzdrea când el a fost primul personaj al României care a folosit contabilitate dublă? Nedescoperită, după cum bine am văzut niciodată de organele legii. De ce domnilor procurori? Pentru că vă place şi dumneavoastră banul lui Dumitru Puzdrea? În ce nenorocită de ţară trăim dacă poliţistului îi scapără picioarele ca nu cumva să vadă cu proprii săi ochi nişte dovezi incriminatoare pentru un infractor datorită căruia el şi familia lui trăiesc ca în sânul lui Avram? Ce facem domnilor anchetatori cu şeful Baroului Bucureşti, care în loc să se ocupe de litera legii, preferă nopţile fierbinţi alături de nişte o spurcăciune ca Gina Halas? Nu intrăm nici peste el, nu-i aşa? Îl lăsăm să se simtă bine că poate, cine ştie, mâine-poimâine, aflăm că a dat o maşină peste el sau şi-a luat zilele ca mulţi colegi de breaslă? Adică mafiotul să triumfe mereu?

Să fie tras la răspundere şi Virgil Măgureanu!

Haideţi să spunem odată adevărul, domnilor anchetatori! De cine ascultă judecătorii care-l văd pe Puzdrea drept salvatorul lor? De fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, cel care, să ne fie cu iertare, dar nu a ieşit niciodată din sistem. Şi nici nu va ieşi. Acesta de ce nu poate fi tras la răspundere? Pentru că e cel mai mare dintre cei mari? Pentru că îi are pe toţi la mână? Pentru că o simplă vorbă de-a lui răstoarnă ţara cu susul în jos? Şi asta înseamnă să nu plătească pentru că-i este mereu aproape unui evazionist care a distrus România aproape din temelii? Nu cumva şleahta asta de securişti din tagma căreia face parte şi nepotul fostului procuror, slugoi devotat şi el lui Puzdrea, Victor Popescu ar trebui distrusă definitiv? Să scăpăm odată de cuibul de vipere şi să lăsăm România asta să respire şi ea?

Vă bateţi cu pumnul în piept domnilor guvernanţi că ţara are una dintre cele mai aspre legi în materie de deţinere a armelor şi a permisului de port armă. Serios? Şi atunci cum se face că domnul Dumitru Puzdrea are arme care de care mai de ultimă generaţie pe care le ţine ascunse în seiful său din pereţii vilei pe care o deţine pe Şoseaua Nordului, dacă e deţinătorul unui permis de port armă ilegal pe care l-a primit de la fostul şef arme şi muniţii de la Poliţia Capitalei, domnul Grumezescu? Nu cumva domnii Puzdrea şi Grumezescu fac şi trafic de arme la magazinul pe care tocmai mafiotul i l-a deschis prietenului său la doi paşi de Poliţia Capitalei? Noi nu am auzit ca cineva să fi făcut vreun control la acest magazin? De ce? Pentru că Puzdrea a dat ordin sau pentru că de acolo se alimentează cu arme şi muniţii cei mai mari ţepari ai ţării? Mai bine desfiinţaţi legea asta pe care oricum o încălcaţi cu toţii grav de tot, dacă tot vă place să staţi la masă cu infractorii!

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *