• Fără categorie
  • 0

Scenariile pesimiste ale lui 2017. Ce ne-ar putea aduce un Donald Trump imprevizibil, un Putin pregătit să profite sau victoria populiştilor la alegerile din Germania şi Olanda

ianuarie 1, 2017

Cel puţin două evenimente care au avut loc în anul 2016 i-au şocat pe mulţi: votul dat de britanici în favoarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la referendumul pe această temă din luna iunie şi victoria miliardarului republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care au avut loc pe 8 noiembrie.

Şi anul 2017 ar putea aduce surprize de proporţii, mai ales în contextul în care în Olanda, Franţa, Germania şi, cel mai probabil, în Italia vor avea loc alegeri. În plus, imprevizibilitatea de care dă dovadă Donald Trump pare să fie ingredientul perfect pentru ca haosul să devină noua normalitate. Iar în acest timp, liderul Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, veghează. Şi trage foloasele.

Dar pe scena politică internaţională joacă şi alţi actori. Fiecare având propriile interese. Pornind de la potenţialul existent pentru ca anumite situaţii să aibă cel mai nefericit deznodământ, agenţia Bloomberg a întocmit, ca şi în anii precedenţi, „Ghidul pesimistului pentru 2017“, fără a avea însă pretenţia că scenariile prezentate sunt predicţii. Însă, dacă totul merge prost, iată unde s-ar putea ajunge în viziunea celor de la Bloomberg.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *