• Fără categorie
  • 0

Scenariul care aruncă în aer România! Care este de fapt adevărul despre Ordonanţa 13

februarie 10, 2017

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Cristi Dănileţ, a declarat, joi seară, la un post de televiziune, că este posibil să ne trezim că ordonanţa 13 ar putea intra în vigoare sau că Guvernul va emite o nouă OUG care să aibă acelaşi text cu ordonanţa 13 şi care să intre în vigoare imediat.

 

Întrebat dacă este posibil ca OUG să mai intre în vigoare, în ciuda faptului că a fost abrogată de OUG 14, dar în care Guvernul a decis să introducă alte prevederi legate de codul penal şi cel de procedură penală, Cristi Dănileţ a precizat că un astfel de scenariu este întrutotul posibil. “Este posibil să ne trezim cu OUG 13 intrată în vigoare, fie dacă Parlamentul va respinge OUG 14, fie dacă vom avea un avocat care în cadrul unui proces va invoca neconstituţionalitatea ordonanţei 14, dacă aceasta va fi aprobată prin lege”, a spus Dănileţ.

Judecătorul a avertizat, de asemenea, că deciziile Curţii Constituţionale din ultimele zile, de a nu se pronunţa asupra acestor ordonanţe, aruncă ţara îmntr-un haos legislativ. “Întrucât CC a invocat că nu poate să analizeze pe fondul aceste aspecter, este posibil ca în această noapte Guvernul să dea o nouă OUG – 15 – care să aibă acelaşi text cu 13 şi care mâine să intre în vigoare, pentru că CC a refuzat să dea recomandări, indicaţii privind condiţiile în care în România să fie adoptate ordonanţe de urgenţă care să dezincrimineze anume infracţiuni. Ne aruncă într-un haos legislativ. Mi-e deficil să comentez decizia Curţii Constituţionale, dar refuz să cred că ne-am înşelat cu toţii”, a mai spus judecătorul, care a adăugat că Guvernul a redactat OUG 13 “într-o manieră cel puţin ciudată”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *