Se apleacă Fiscul și asupra palatelor afaceriștilor tupeiști ai României?

august 16, 2015

Pentru că inspectori ANAF sunt probabil mult prea ocupați ca să mai știe pe cine să ia la puricat și pe cine să ia la puricat și pe cine nu le dăm o idee: să se aplece și asupra palatelor afaceriștilor României, a căror avere suntem convinși că e făcută doar din bani negri. Dar oare vor fi în stare domnii inspectori să facă acest lucru corect fără a avea măcar tentativa de a se murdări la rândul lor? Vor avea curajul acesta?

Grandomania nu are limite

Când vorbim de Adriean Videanu vorbim de un mafiot, supranumit și regele marmurei. Dar să vedem ce avere avea acesta în anul 2013. Potrivit DIICOT, averea fostului ministru și primar al Capitalei consta în acea perioadă într-un imobil situat în localitatea Snagov, alte trei apartamente din București, un altul apartament situat în Mamaia, plus două conturi la bănci, dividend la două societăți comerciale și 66.906 acțiuni la  alte trei societăți comerciale. În ceea ce privește domeniul de la Snagov, despre care Videanu spuneac în anul 2010 că pae mare, dar nu e și care a ajuns sub sechestru, aceasta a creat totdeauna o imagine fabuloasă. Cum arată acest palat? E structurat pe mai multe niveluri, demisol, parter şi două etaje și dispune de un living imens, are piscină interioară, sală de sport, dar şi cramă. Despre această construcție s-a menționat în mass-media că a costat 4,5 milioane de euro, și a fost înălțată pe domeniul intravilan de 5400 mp menționat în declarația de avere și concesionat de la Parohia Bisericii Ortodoxe Ciofliceni. Oare cât o fi muncit Videanu să facă o asemenea construcție?

Imperiul de la Zimnicea

Se spune despre Ioan Niculae că este cel mai bogat om al României, așa că trebuie să aibă la rândul său un palat pe măsură, nu-I așa? Drept urmare, Ioan Niculae și-a făcut pe malul Dunării, la Zimnicea un adevărat imperiu. Este vorba de nu mai puțin de șapte case, pe care le-a înconjurat cu copaci aduși tocmai din China. Asta în condițiile în care Zimnicea să ne amintim este considerată zonă defavorizată. 11.000 de hectare. Atât are imperiul de la Zimnicea, unde Niculaie a construit mai multe sedii ale firmelor sale dar și o fabrică. Ca să nu mai vorbim că tot aici se află și domeniul său de relaxare cu terenuri de sport, un club de fotbal, piscine şi parcuri. Cât a costat această investiție? Vreo 10 milioane de euro. Dar ce reprezintă această sumă pentru un om ca Ioan Niculaie? Un nimic… Ce mai are cel mai bogat om din România? Mare pasionat de vânătoare, Ioan Niculae, are propriul fond privat situat la doar câteva sute de metri de malul Dunării, în drumul spre vilele sale din Zimnicea, acesta fiind locul unde acesta își invita prietenii bogați. Dar Niculaie mai are încă ceva: vreo 55.000 de hectare de teren agricol, vii, livezi şi tutun, cele mai mari suprafeţe fiind în Teleorman şi Giurgiu. Averea lui Niculaie se estimează că ar ajunge la suma de 1,1miliarde de dolari.

Cine e samsarul Gheorghe Stelian?

Gheorghe Stelian sau Stelu este un apropiat al lui Dorin Cocoș și al Elenei Udrea și s-a făcut cunoscut pentru afacerile imobiliare pe care le-a derulat după bunul său plac, fără să-și pună vreodată vreo problemă cum că cineva l-ar putea ridica din patul său luxos. Iată că nu a fost să fie așa… Tot Stelu este cel de la care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea a cumpărat în anul 2006 terenul de lângă Floreasca, pe strada Chopin, din București. De altfel, după cumpărare terenului de la Stelu, blonda lui Băsescu a luat un credit de 3,3 milioane de euro de la BRD pentru a construi un bloc de locuinte pe acest teren, dar nu a reușit să vândă apartamentele așa că în anul 2010 a vândut terenul și creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri cu Stelu. Despre Gheorghe Stelian, mass-media a scris în mai multe rânduri că a cumpărat de la RAAPPS o vilă în centrul Capitalei, pe bulevardul Kiseleff. De altfel, Stelu este și proprietarul hotelului Mamaia pe care se spune că l-a cumpărat cu 2,4 milioane de euro dar și al terenului de sub Circul de Stat Globus, estimate la suma de 60 milioane de euro.

Câte case ascunde Dumitru Puzdrea?

Un alt exemplu de afacerist mafiot care a reușit să strângă până în acest moment o avere de peste 100 milioane de dolari este Dumitru Puzdrea, falsul proprietar al terenului de la Flora. Despre casele acestuia ce putem spune? Nimeni nu le știe numărul. În acest moment se spune că mafiotul ar locui într-o vilă imensă situată pe Șoseaua Nordului, însă în buletinul de identitate Puzdrea apare că stă în apartamentul din Strada Nicolae Racotă, locul unde cu câțiva ani în urmă, DIICOT-ul și FBI-ul au descoperit o rețea internațională de hackeri, capul rețelei fiind un apropiat de-a lui Puzdrea. De altfel se spune că acesta împărțea câștigul cu excrocul, iar toate calculatoarele pe care le foloseau șmecherașii ar fi fost puse la dispoziție tot de Dumitru Puzdrea și montate de unul dintre slugile de la complexul Flora. Cui a făcut case Dumitru Puzdrea? Greu de răspuns, cel mai bine știu ofițerii de poliție, procurori, judecători și reprezentanți ai instituțiilor importante ale României care, pentru a trăi ca-n sânul lui Adam în vile ce se întorc după soare sunt și acum la cheremul mafiotului.

De altfel, o vilă imensă dotată cu tot ce-I trebuie a primit și securistul jurnalist, actualmente analist politic pe care nu-l bagă nimeni în seamă, Bogdan Chirieac cel care a devenit în timp unul dintre spionii cei mai de seamă ai acestui șobolan. Și contabila sa, Elena Păunescu, care cu ani în urmă a fost trimisă să verifice măgăriile de la Flora trăiește bine în apartamentele dăruite de Puzdrea pe care acum le-a închiriat la rândul ei, luând bani frumoși de pe urma acestei tranzacții. Un alt personaj despre care se spune că are o viață minunată datorită excrocului de la Flora este un fost producător tv, pe care Puzdrea a cunoscut-o prin intermediul lui Dan Diaconescu, Mariana Lia, o femeie de duzină care pentru beneficiile obținute de la acest diabolic făcea orice i se cerea. În aceste condiții putem spune cu adevărat câte palate a construit Puzdrea și pentru cine? Exclus. Cei care pot scoate adevărul la suprafață sunt însă inspectorii de la ANAF. Dar oare vom face aceștia ceva și în privința lui Dumitru Puzdrea? Se vor duce pe urmele lui? Vor fi interesați să vadă de ce pleacă Puzdrea împreună cu nevastă-sa, Iosefina Mihaela din ce în ce mai des în Germania, Israel, Dubai sau SUA ca să schimbe banii murdari dintr-un cont într-altul? Domnilor inspectori, putem avea încredere în dumneavoastră că nu ne veți dezamăgi măcar de data asta?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *