Se va afla oare numărul celor care l-au ajutat pe Puzdrea să distrugă fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc?

ianuarie 27, 2015

 

Anchetele care se succed cu repeziciune în ultimii ani arată un peisaj sumbru: grație afaceriștilor paraziți, România a ajuns o țară înfricoșătoare. Dar de ce-i lăsăm pe acești politicieni corupți, pe acești oameni de afaceri de nimic să ne asasineze? Stăm pe margine și privim cum judecători, procurori,polițiști, dar și SRI-iști, altădată de renume fac poziție de drepți în fața unor nenorociți ca Dumitru Puzdrea, fără să fie frustrați absolut deloc că s-au transformat în niște prostituate care atârnă la banii negri ai acestui borfaș.

Ne plângem necontenit că principalul dușman al României sunt acești mizerabili, însă nu facem absolut nimic ca dosarele lor să fie rezolvate așa cum scrie la carte, nu cu NUP-uri. Și atunci cine poartă toată vina pentru această situație incredibilă? Vorbim de Puzdrea, unul dintre cei mai periculoși oameni ai României, pentru care cuvântul frică nu s-a inventat încă.

Iar banii oferiți de el pot corupe pe oricine. Pe orice procuror dornic de îmbogățire, pe orice polițist care-și dorește o vilă dacă se poate chiar lângă casa lui Puzdrea, dar și pe orice reprezentant al unei instituții pe care odată nu am crezut-o în stare să facă asemenea golănii: SRI-ul. Nu ne-au mințit niciodată informatorii noștri când ne-au adus la cunoștință tot felul de lucruri. Și nu ne-au dus cu preșul nici în ceea ce privește relația lui Puzdrea cu fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu și acoliții acestuia.

Fără un ajutor la nivel înalt, Dumitru Puzdrea nu ar fi avut niciodată vreo șansă de izbândă. La un moment dat, tot ar fi fost strâns cu ușa și forțat să recunoască totul. Se pare că Virgil Măgureanu cu oamenii lui au stat la baza mușamalizării multor dosare ale acestui om de nimic. Dar nu numai în trecut, ci și acum, pentru că Măgureanu e departe de a-și fi pierdut vreo relație. Din contră. Omul doar stă în umbră, însă are o influență incredibilă asupra multor lucruri și personaje. Dar și foștii subalterni ai lui Măgureanu, care, școliți așa cum se cuvine de tăticul SRI-ului, ocupă acum funcții înalte, așa că nu au nici un fel de grețuri să nu-i întindă veșnic o mână de ajutor mafiotului de la Flora.

Asta pentru că cealaltă mână e plină de șpăgile primite. Care uneori depășesc orice limită. Dar dacă așa e moda în România, trebuie și ei să se adapteze, nu? Un dosar al lui Puzdrea unde crunta nesimțire este la ea acasă este cel legat de furtul pe care acesta l-a săvârșit la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc. Din anul 2007 de când dosarul stă nemișcat, ne tot întrebăm de ce nimeni nu face nimic? Măcar așa, de ochii lumii. Cum să ai tupeul să deschizi vreo pagină a acestui dosar când ordinul vine de sus, de la un personaj ca Virgil Măgureanu care te poate face în doi timpi și trei mișcări să-ți blestemi ziua în care te-ai născut sau de la o femeie care ținea justiția la degetul mic, fosta șefă a DIICOT-ului, Alina Bica? Ar trebui ca polițiștii care se ocupă de caz să nu fi avut nici măcar o pată în trecut iar judecătorii și procurorii să fi fost curați ca lacrima.

Ceea ce este o glumă… În aceste condiții se pare că ofițerul DIICOT Suceava, cel supranumit Dumnezeul acelui oraș, Cristian Vasilcău, care se ocupă de atâta timp de acest dosar a jucat cum I s-a cântat. Pe de o parte a luat bani grupa mare de la Puzdrea, iar pe de altă parte a ascultat orbește de ce i-a ordonat șefa Bica, care șefă după cum ne imaginăm, nu a făcut absolut nimic degeaba. Doar ea și Puzdrea știu adevărul adevărat despre ce sume enorme sau alte beneficii a fost vorba în propoziție. În plus, gura târgului afirmă că prostul satului, Vasilcău ar fi fost chiar șantajat de oamenii lui Virgil Măgureanu să nu cumva să facă vreun pas greșit, că nu-I va fi deloc bine. Iar ofițerașul fără creier nu s-a riscat.

Așa că nu i-a fost deloc greu să fure chiar saci cu acte oficiale (din 18 saci au mai rămas doar… 8), care nu puteau fi desfăcuți decât în prezența lui Năstase Cătălin (omul pe care nenorocitul de Puzdrea l-a țepuit grav în această afacere, ca în final să-I fure efectiv fabrica) pe care să-I ducă într-un loc care probabil nu va fi descoperit niciodată. Un fel de Cioacă numărul doi. Unul cu cadavrul, celălalt cu sacul. Cine va răspunde pentru infracțiunea comisă de Vasilcău? Pentru că din câte vedem, acestuia nu i-a făcut nimeni nimic până în acest moment.

DNA-ul ce face? E interesat doar să șteargă urmele dosarelor lui Băsescu? Atât? Ale lui Dumitru Puzdrea nu prezintă interes deloc? De ce? Nu cumva există pe acolo niște trepăduși care au băgat și ei mâna în borcanul cu miere și acum au băgat capul în pământ? Acest gest murdar al lui Vasilcău nu e singurul. Pentru că tot acest nenorocit este cel care a ținut sub saltea dosarul nr. 177/D/2010, care ascunde toată povestea cu furtul lui Puzdrea de la fabrică. Tot Dumnezeul Sucevei a mai făcut o ordinărie: a mințit că a trimis acte la Garda Financiară dar… surpriză, a fost contrazis chiar de reprezentanții instituției. Care, fie vorba între noi mai mult nu au mișcat.

De ce? Le-a fost foame și lor? Le-a dat Puzdrea și lor de-o ciorbiță? De ceva vreme Vasilcău încearcă o ultimă mârlănie: se screme împreună cu colegii de la poliția din Câmpulung Moldovenesc să modifice și procesul verbal de predare-primire a actelo. Poate așa nu va mai fi nimeni interesat cum au dispărut sacii. Măi prostănacule, ai omis un lucru: șefa Bica e acum la pușcărie, iar Măgureanu din câte se aude vrea să fie lăsat în pace o perioadă. Să se ocupe probabil de alți prieteni. În ceea ce-i privește pe Viorel Hrebenciuc și Dorin Cocoș, care și-au adus la rândul lor un aport foarte mare la acest dosar, e posibil să stea mult și bine în celulă să depene amintiri. Treaba cu Dumitru Puzdrea s-a împuțit rău de tot… Și când îți va veni rândul Cristian Vasilcău să spui totul, nimeni pe această lume nu te va mai salva. Nici pe tine, nici pe ordinarul de Puzdrea…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. august 3, 2015

    […] fabricii de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc pare să nu se mai termine niciodată. În această telenovelă totul e cusut cu ață albă, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *