Se va duce oare Puzdrea de sărbători în SUA, ţara tuturor posibilităţilor?

decembrie 24, 2015

Dumitru Puzdrea

 

Mai sunt doar trei zile şi ne vom bucura din nou de Naşterea Mântuitorului. Asta în teorie, pentru că practica spune cu totul altceva. Doar unii se pot gândi la sărbători, aşa cum scrie la carte, marea majoritate a românilor fiind mulţumiţi doar dacă vor avea să pună pe masă tradiţionalele sarmale şi o bucată de cozonac. În schimb, marii mahări ai României, care trăiesc pe picior mare, se vor lăfăi în chefuri şi, ca să ne facă în ciudă, se vor înghesui care mai de care să posteze pe paginile de facebook fotografii din locuri unde noi nici cu gândul nu putem ajunge.

Klaus Iohannis merge în Florida

Dacă după doi ani petrecuţi în spatele gratiilor, latifundiarul Gigi Becali nu mai vrea să dea nici cel mai mic detaliu despre locul unde va pleca cu familia sa de sărbătorile de iarnă, pentru că nu mai vrea să fie deranjat, nu acelaşi lucru putem spune despre actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis care şi-a ales de mult timp destinaţia pentru Crăciun şi Anul Nou: la soare, în Florida. Cuplul Iohannis se spune că vor petrece zile de neuitat în casa familiei Vecerdea, prieteni de familie, cărora le-au botezat un copil, într-o locuinţă situată într-o zonă exclusivistă, intitulată Newport Isles, din orăşelul Soutwest Port Lucie. Din ce a răsuflat până acum, locuinţa are trei camere şi acces la trei piscine din interiorul cartierului rezidenţial, precum şi acces la terenuri de tenis şi baschet.

Că doar Prima Doamnă a României e musai să-şi pună fustele scurte cu care ne-a obişnuit şi să facă sport. Doar trebuie să-şi menţină silueta după atâtea bunătăţi cu care se va înfrupta atât de Crăciun cât şi în noaptea dintre ani. În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, se pare că şi anul acesta va fi la fel de tradiţionalist de Crăciun ca şi în anii trecuţi când se întrecea în tot felul de declaraţii care sunau aşa: „În fiecare an eu tai porcul. Este un obicei pe care-l am de când eram copil mic şi o să-l păstrez până când o să mor. Sigur, o să luăm specialiştii lângă noi şi-o să ne spună cum facem”. Cu siguranţă că la masa lui Dragnea vor fi prezente personaje importante din politica românească, căci e cel mai bun prilej să mai facă nişte îmbârligături poate, poate, o reuşi şi baronul Teleormanului să scape de problemele penale pe care justiţia i le-a pus în cârcă din ce în ce mai mult.

Şi dacă cineva crede că mahării care au primit arest la domiciliu vor avea sărbători mai puţin fericite decât colegii prezentaţi mai sus, se înşeală. Când casele acestora sunt de fapt palate iar bunătăţile de pe mese nu se mai termină, mai contează pentru cineva că e anchetat? A fi corupt în România nu înseamnă să-ţi ia oamenii legii toţi banii murdari şi să rămâi fără nici un chior în buzunar privind cu jind cum mănâncă colegul o felie de salam, ci să fii lăsat liniştit să te relaxezi în palatul tău unde, tiptil, ca să nu fie văzuţi, ai ca invitaţi de taină exact pe procurorii şi judecătorii care au avut atâta grijă de tine…

Ce fac slugoii falsului proprietar de la Flora?

Mai este cazul să ne întrebăm ce fac ofițerii, procurorii și judecătorii care-l slujesc pe Puzdrea de Crăciun? Cel mai bine! Probabil unii dintre ei pleacă cu Puzdrea în Austria, la ski, acolo unde evazionistul de top al României adoră să-și petreacă vacanța de iarnă și, îmbinând utilul cu plăcutul, să se relaxeze punând la cale cele mai diabolice planuri. Cel mai bine acest lucru șeful Corpului de Control al Primăriei Capitalei, care a avut parte de un asemenea sejur alături de Puzdrea și de isterica lui nevastă, Mihaela Iosefina.

Acum, pentru că Puzdrea nu-i poate lua pe toți cu el (că, vorba aceea, sunt mulți… dar fără proști), șeful mafiei românești îi trimite fiecare pe unde dorește. Bineînțeles că toți banii destinați vacanțelor oamenilor din spatele lui Puzdrea se spală prin firma de turism, o societate fictivă pe care acesta a deschis-o cu mulți ani în urmă pe numele fiicei sale, Andreea, săgeata trimisă mereu la înaintare să rezolve problemele tatălui, atunci când acesta nu are chef să iasă în față. Gurile rele spun însă că e foarte posibil ca în acest an Puzdrea să calce pe urmele lui Iohannis și să plece în SUA! De ce? Pentru că tocmai a dat drumul acolo la niște afaceri cu fratele său vitreg, despre a cărui existență știe foarte puțină lume. Asta pentru că acesta a fugit în SUA după ce a dat cu mașina peste o femeie, a omorât-o, iar Puzdrea a aranjat totul cu prietenii săi ca să fie mușalizat dosarul. Ceea ce nu ne miră, pentru că știm cu toții care sunt metodele de lucru ale acestui personaj sinistru al României

Tot despre fratele lui Puzdrea vorbește lumea că a fost pionul principal în începuturile complexului Flora, el având calitatea de a strânge toată șpaga pe care nea Mitică a strâns-o de la comercianții arabi înainte ca en-gros-ul să fie deschis. Se pare că o bună bucată de vreme, Puzdrea și fratele său vitreg au fost în relații foarte proaste, dar acum s-au mai îmbunătățit lucrurile. Oare de ce? Nu cumva pentru că Puzdrea vrea să fugă la rândul său cât mai repede din țară? Uităm că are conturi ascunse în Germania, Dubai, Israel dar și SUA iar de câteva luni fuge aproape în fiecare lună ca să învârtă banii, în așa fel încât să se piardă urma acestora? Domnilor procurori ai Direcție Naționale Anticorupție, dacă acest om fără scrupule reușește să facă acest pas, nimeni nu-l va mai putea prinde vreodată. Oare nu ar fi cazul să luați atitudine? A prinde un evazionist de talia lui Puzdrea înseamnă a rezolva una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România! (va urma)

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *