Sechestru pe mașinile barosanilor!!Pe Puzdrea îl verifică cineva?

februarie 26, 2015

Dumitru Puzdrea | FOTO: Ziar Tricolorul

 De cele mai multe cazuri din cauza lăcomiei afaceriștii și politicienii României pierd tot. Averi, familii, mașini sau alte lucruri de preț care sunt socotite până la ultima centime pentru a recupera prejudiciile create statului. Ce-i drept, acesta le confiscă însă nu se înghesuie nimeni să le cumpere. Fie din cauza prețului, fie pentru că unii foști proprietari au niște gusturi cel puțin… ciudate. Așa că mașinile de sute de milioane ale foștilor mari rechini ai țării rămân undeva, uitate de lume.

900 de mașini lăsate în voia sorții

Potrivit unei statistici, doar anul trecut poliția a luat de la hoții cu ștaif ai țării nu mai puțin de 900 de automobile, iar marele ANAF care practic se ocupă doar de cine trebuie, a reușit să vândă doar… 80 dintre acestea, încasând aproximativ 1.700.000 de lei. Dar nu ar fi nici prima și nici ultima dată când Fiscul nu este în stare să-și facă treaba, chiar dacă în această problemă explicația dată de aceștia e una cel puțin aberantă: comunicarea slabă dintre instituțiile care gestionează bunurile sechestrate care duce în cele mai multe cazuri la deprecierea automobilelor și în final la pierderea banilor tot de către stat. Sau poate că Fiscul uită de aceste mașini… intenționat, că doar salivează și reprezentanții instituției când se trezesc în fața unor asemenea bijuterii pe patru roți.

Și apoi dacă nimeni nu face nimic, măcar să nu rămână luxoasele automobile fără stăpân, nu-I așa? Printre cei care au rămas fără mașinile de lux se numără și familia Simonei Halep, Cornel Penescu sau Marian Iancu. Una dintre cele mai mari jucătoare de tenis ale lumii a fost disponibilizată de un Audi, un Seat și un Fiat pentru că, spune presa, firma Lacto Mony SRL care aparține familiei are datorii uriașe la stat, iar problemele acestora se spune că există chiar din anul 2008. În ceea ce-l privește pe omul de afaceri Cornel Penescu problemele sale au început în anul 2009 când a fost reținut în dosarul Mită în fotbal, fiind pus sub acuzație că a dat șpagă arbitrilor, așa că pentru nouă luni, finanțatorul echipei FC Argeș a dat mâna cu lumea închisorii.

Problema mare este că printre mașinile pe care procurorii DNA au pus sechestru se află și mașinile clubului, printre care și autocarul cu care se deplasau fotbaliștii. În același timp, Penescu a rămas și fără vila luxoasă pe care o deținea în Pitești, aceasta fiindu-I luată pentru o datorie imensă de 12 milioane de lei pe care patronul clubului din Pitești nu a mai plătit-o nici până în ziua de astăzi. Situația lui Marian Iancu, fostul patron al clubului de fotbal din Timișoara, situația e la fel de gravă. Pentru a acoperi prejudiciul pe care acesta l-a adus statului, i-au fost confiscate trei mașini super luxoase, o clădire, șase apartamente și cinci terenuri, adică tot ce avea la București. De râsul lumii este motivul pentru care arbitrul Aurelian Bogaciu s-a trezit că a rămas fără un VW Polo în valoare de 70.000 de euro. Automobilul i-a fost luat drept garanție pentru… 5000 de euro pe care procurorii DNA spun că i-a luat mită.

Ce valoare au automobilele mafiotului de la Flora?

Dacă am încerca să ne gândim măcar câte automobile are Dumitru Puzdrea, mafiotul acela care zi de zi fură statul mai ceva ca un hoț ordinar din buzunarele unor și altora, am fi surprinși să descoperim că nu putem. Asta pentru că Puzdrea nu și-a trecut doar averea pe numele slugoilor, ci cu siguranță și cele mai sofisticate mașini. Așa că dacă domnii anchetatori se hotărăsc la un moment dat să descopere adevărul (ceea ce nu știm când și dacă se va înâmpla) s-ar putea să caute mult și bine și să vadă că nu prea au ce scoate la suprafață. derbedeul a învățat bine de tot lecția prostelii!

Poate că domnii anchetatori ar trebui să afle totodată și cum nu cu mult timp în urmă, domnul Puzdrea a achiziționat câteva Logan-uri și Mercedesuri, acestea fiind second-hand și aduse din Germania unde funcționaseră ca taxiuri. Interesant este modul în care acestea au fost cumpărate: pe numele unor slugoi de-ai lui Puzdrea. Printr-o inginerie foarte bine ticluită, interpușii au cumpărat mașinile la un preț de nimic apoi le-au vândut… și aici vine bomba… cele mai negre societăți deținute de Puzdrea (printre multe altele în care face evaziuni fiscale cât cuprinde), binecunoscuta de acum Universal Trade Company la suprapreț. De ce? Ca societatea mai neagră ca tăciunele să deducă prin acte contabile cheltuieli false nejustificate și bineînțeles și TVA-ul care ar fi trebuit să intre în buzunarul statului și nu în cel al lui Puzdrea.

Ce înseamnă asta? O uriașă spălare de bani, domnilor justițiari. Ce spuneți de acest lucru? V-am stârnit interesul măcar de data aceasta? Aveți vreo idée domnilor de la Garda Financiară, de la orice altă instituție a statului abilitată să rezolve probleme de acest gen cam la ce infracțiune s-ar încadra Puzdrea? Și apropos de mașini. Puzdrea este totodată și inițiatorul unei taxe de protecție la complexul Flora. Datorită acestei metode mafiote, nu mai puțin de 200 de șoferi de taxi care tranzitează zilnic complexul sunt forțați de mâna dreaptă a lui Puzdrea, fostul căruțaș, actualmente amantul fiicei sale Simona să ia cu japca un milion de persoană pe zi. Și totul se întâmplă cu binecuvântarea mai marilor țării. Am ajuns de râsul lumii…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *