Secretele neștiute ale Prințesei Diana. Drama secretă prin care trecea înainte să moară

iunie 18, 2017

„Diana, adevărata ei poveste”, cartea care va fi lansată sâmbătă în Marea Britanie, scoate la iveală noi secrete despre celebra ducesă de Wales.

Andrew Morton povestește în cartea republicată (prima ediție a apărut în 1991 ) că relația ducilor de Wales s-a deteriorat după ce Charles a reluat aventura sa cu Camilla Parker Bowels.

Cea mai iubită prințesă din lume  povestește în unele dintre părți din carte despre cât de geloasă era pe cumnata sa, Sarah, Ducesa de York, alintată de toată lumea Fergie. ”Eu și Fergie ne-am întâlnit când Charles se apropia de mine. Părea să știe totul despre aranjamentele regale și a stat în primul rând la nunta noastră. După nuntă a venit la prânzul de la Buckingham Palace și nu părea să fie deloc intimidată. Nu înțelegeam cum să interpretez asta. Înainte de prânz, la Windsor a fost așezată lângă Prințul Andrew, care era în permisie din armată.

El o tachina încercând să-i dea să mânânce profiterol, iar ea a refuzat lovindu-l în joacă în umăr. Eu nu observasem că ar fi fost ceva între ei, dar apoi Andrew a întrebat dacă o poate aduce pe Fergie să stea la Highgrove. Erau unul peste altul. Brusc toată lumea a început să spună ”Oh, nu-i așa că Fergie e minunată, o gură de aer proaspăt, slavă Domnului că este mai amuzantă decât Diana”. M-am simțit extrem de nesigură. Mă gândeam că ar fi trebuit să fiu ca ea”, a povestit ducesa de Wales în memoriile sale.

Diana povestește că Charles a fost cel care a a răcit relația brusc.  ”Soțul meu a spus odată ”Mi-aș dori să fie ca Fergie – veselă. De ce ești mereu așa nefericită. De ce nu poți fi ca Bunica (Regina mamă)?”. Am încercat atât de mult să fiu ca Fergie. În 1987 am mers la un concert al lui David Bowie cu prietenul meu David Waterhouse și cu David Linley, fiul prințesei Margaret. M-am îmbrăcat în pantaloni de piele, ceea ce mie mi s-a părut că este o ținută corespunzătoare, uitând complet că sunt viitoarea regină, iar viitoarele regine nu poartă piele în public. Am crezut că e corect având în vedere că m-am purtat conform vârstei mele, dar Slapped hands”, a mai povestit Diana.

Se pare că indivia se trăgea de la faptul că Diana nu a reușit să își găsească locul în Familia Regală și credea că Regina o consideră o amenințare. ”Eu devenisem extrem de geloasă pe ea, iar ea îmi tot spunea ”Nu te mai îngrijora Duch (numele dinainte de căsătorie al Dianei) – totul va fi bine. Lasă-mă să fac asta, lasă-mă să fac aia.Între timp, toată lumea se uita la mine  și spuneau ”E așa păcat că Diana a devenit introvertită și tăcută.  Este preocupată doar de dietele ei”.  Știam că într-un final Fergie se va uita la mine și îmi va spune ”Duch, cum au supraviețuit toți acești ani?”. Mi-a spus asta în ultimii doi ani. Niciodată nu i-am explicat, I-am spus doar că pur și simplu s-a întâmplat”, a mai spus Diana, conform Daily Mail.  Diana se plângea că după nuntă totul s-a schimbat în viața ei, din păcate nu în bine.  ”Relația dintre mine și Regină s-a schimbat după logodnă pentru că am devenit o amenințare, nu? O admir. Mereu i-am spus: ”Nu te voi dezamăgi niciodată, dar nu pot spune același lucru și despre fiul tău”. A luat-o destul de bine, se relaxa în prezența mea. Mi-a spus că motivul pentru care căsnicia noastră s-a destrămat a fost că Prințului Charles îi era greu din cauza bulimiei mele.

Mi-a spus asta. Și m-a făcut să înțeleg că Familia Regală a văzut asta ca o cauză a problemelor din căsnicie și nu ca unul dintre simptome. Am păstrat totul pentru mine. Nu m-am dus să bat la ușa ei pentru a-i cere sfatul, pentru că știu și singură răspunsurile ei”, a povestit Prințesa.

Tragica moarte…

La 30 august, Diana și Dodi au zburat din Sardinia spre Paris. Diana intenționa să se întoarcă la Palatul Kensington în dimineața următoare, după ce va petrece o noapte la vila lui Dodi din Paris. În acea seară, Diana și Dodi au luat cina la restaurantul hotelului Ritz din Paris, aflat în proprietatea tatălui lui Dodi începând cu anul 1979. Fotografii de senzație au apărut și ei. Spre finalul cinei, Dodi i-a spus șoferului să ducă mașina înapoi la vila sa, într-o încercare de a-i atrage pe fotografi. Henri Paul, gardă personală la hotelul Ritz urma să fie noul șofer. Acesta a fost de acord cu această însărcinare, deși băuse și luase și anti-depresive, care nu trebuie amestecate cu alcool.

Intrarea în tunelul Pont d’Alma, locul accidentului fatal. În 31 august 1997, Diana a murit într-un accident de mașină în tunelul stradal numit Pont de l’Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed și cu șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul, care avusese misiunea de a conduce mașina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, pentru a se feri de paparazzi.

Mașina lor Mercedes-Benz W140|Mercedes-Benz S280 neagră din 1994 s-a ciocnit de al treisprezecelea stâlp al tunelului. Tunelul cu două benzi era construit fără bariere metalice în fața stâlpilor. Niciunul dintre cei patru ocupanți nu avea centura de siguranță.

În timp ce se deplasau prin oraș, erau urmăriți îndeaproape de paparazzi pe motociclete. La Place de la Concorde, Henri Paul a apăsat pedala de accelerație pentru a scăpa de presă. Când au ajuns la un tunel ce trecea pe sub Pont de l’Alma, șoferul conducea la o viteza estimată la 200 km/h, într-o zonă cu viteza restricționată la 50 km/h. Paul a pierdut controlul mașinii în momentul în care au intrat în tunel, iar Mercedesul a ricoșat într-un zid și s-a zdrobit literalmente de pilonii care susțineau partea superioară a tunelului.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *