Sedintele de bilant ale activitatii DNA s-au transformat in epoca Laurei Kovesi in gale judiciare

februarie 1, 2016

Coplesita an de an cu diplome, premii, flori si sute de articole apreciative, actuala sefa a DNA, Laura Kovesi, difera enorm de predecesorii sai intr-ale anticoruptiei, Daniel Marius Morar si Laura Oprean. Laura Kovesi nu mai e perceputa ca un simplu sef de parchet, ci ca o personalitate marcanta a societatii romanesti, fiind prevestita de unii drept viitorul Presedinte al Romaniei. Sefii marilor ambasade se inghesuie sa o umple de distinctii si decoratii, iar revistele glossy o dau pe prima pagina in chip de mare erou contemporan. Unii au numit-o “omul anului”, altii “cea mai curajoasa femeie”. In ianuarie 2016 a fost premiata in avans drept “Europeanul anului – 2016″.

Fostul presedinte Traian Basescu, cel care a recunoscut ca a ales-o si numit-o in functia de Procuror General al Romaniei, la doar 33 ani, desi “avea 3 dosare” la activ, a sfarsit prin a reprosa anumite declaratii ale acesteia. Basescu a criticat-o ca s-ar fi laudat ca DNA a facut dosare si celor care au numit-o in functie, punand asemenea atitudini pe efectul puterii prea mari dobandite.

Mai este Laura Kovesi femeia modesta, timida si parca tematoare din 2006 (vezi foto alaturat), cand Basescu a cules-o de la un parchet de provincie si a pus-o mare sefa peste toate parchetele?

Lumeajustitiei.ro va supune atentiei o problema de fond legata de persoana sefei DNA Laura Kovesi, vazuta din unghiul sesizat de cel care a “nasit-o” in PICCJ – Traian Basescu. Este sau nu Laura Kovesi afectata de morbul puterii? Puteti analiza mai jos o serie de imagini care releva urmatoarea situatie.

Cum era inainte si cum este acum

Predecesorii lui Kovesi, fostii sefi ai DNA, isi tineau sedintele anuale de bilant al activitatii DNA in modesta sala de consiliu din sediul central al DNA de pe str. Stirbei Voda. Si Daniel Morar si Laura Oprean isi prezentau bilantul in fata jurnalistilor in simple conferinte de presa. Jurnalistii nu primeau mai mult decat o cana de cafea, o mapa si un pix pentru a consemna datele importante transmise, si acesta era tot protocolul.

De cand sefia DNA a fost preluata de Laura Kovesi, sedintele de bilant anuale au devenit adevarate gale, aidoma summit-urilor internationale. Si in februarie 2014 si in februarie 2015, DNA a invitat la Cercului Militar sute de persoane, ambasadori, sefi de stat, premieri, sefi de servicii secrete, pentru aceste evenimente fiind mobilizate forte impresionante de Armata, politie si jandarmerie.

Bilanturile sustinute in imensa aula a Cercului Militar National nu mai seamana cu simple dari de seama, ci cu adevarate triumfuri in care institutia isi pune singura laurii pentru cati demnitari, oameni de afaceri si magistrati au fost legati fedeles. Sute de hotarari judecatoresti de achitare date in dosarele DNA sunt criticate public ca date cu incalcarea legii. Atmosfera a fost in fiecare an atat de inflacarata incat, pierzandu-se cu firea, sefa ICCJ Livia Stanciu s-a trezit sa promita in fata audientei ca “procurorii DNA vor avea in judecatorul Stanciu un partener de nadejde”. Nu a fost singura…

Dupa discursurile laudative ale principalilor invitati, si dupa ce presa era evacuata, bilanturile se sfarseau cu ospete alese, in spatele usilor inchise, la care participau toti sefii serviciilor secrete, diplomatii straini si crema marilor parchete si instante. Cate milioane au costat oare aceste desfasurari de forte? Si cine le-a platit? Cine a aprobat asemenea gale costisitoare, in conditiile in care in legea de functionare a DNA – OUG 43/2002 se prevede ca una dintre atributiile directiei este: “elaborarea raportului anual privind activitatea Directiei Nationale Anticoruptie si prezentarea acestuia CSM si ministrului justitiei, nu mai tarziu de luna februarie a anului urmator, iar ministrul justitiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate a DNA

Probabil ca si bilantul DNA de la finele lunii februarie 2016 se va derula cu acelasi fast.

Iata o serie de imagini care vorbesc de la sine despre modestia bilanturilor DNA de odinioara si despre grandoarea bilanturilor DNA din 2014 si 2015 de cand Laura Kovesi a devenit pentru unii un simbol national.

Credeti ca e adevarat ce a afirmat Traian Basescu, ca Laura Kovesi a fost atinsa de microbul puterii? Ce spuneti? Va invitam sa comentati imaginile urmatoare

Bilantul modest al lui Daniel Morar din 24 februarie 2011

Bilantul modest al lui Daniel Morar din 27 februarie 2012

Bilantul modest al Laurei Oprean din 28 februarie 2013

Bilantul triumfal al Laurei Kovesi din 27 februarie 2014

Bilantul triumfal al Laurei Kovesi din 24 februarie 2015

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *