Șefa ÎCCJ și președintele CSM prezenți la ședinta din Camera Deputaților

iunie 9, 2015

Șefa ÎCCJ Livia Stanciu și președintele CSM Marius Tudose sunt prezenți marți la ședinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, care are pe ordinea de zi un proiect legislativ pentru modificarea art. 96 din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Ordinea de zi a Comisiei a fost suplimentată cu peste 20 de proiecte care vizează modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

“Noi încercăm cu Ministerul Justiției să facem acest cearșaf mare. Vorbim de o legislație cu impact major. Cred că cea mai corectă soluție este să considerăm astăzi o primă întâlnire. Pe lângă punctele de vedere pe fond, ar trebui să avem un proiect pe care să lucrăm. Practica este să luăm primul proiect depus”, a declarat președintele Comisiei Juridice Bogdan Ciucă.

Livia Stanciu către deputații juriști: “Multumim pentru faptul ca ne-ati dat posibilitatea sa ne exprimam punctul de vedere cu privire la aceasta suplimentare pe care ati votat-o in sensul de a se trece la discutii generale. As vrea sa fac cateva precizari. Stimati domni deputati vorbim de un pachet de legi care vizeaza modificari susbstantiale la Codul Penal si Codul de procedura, sunt legi care reprezinta fundamentul activitatii juridice a magistratilor care isi desfasoara activitatea in materie penala. Cred ca pentru a da o nota de maxima seriozitate vis-a-vis de aceste proiecte de legi ce vizeaza modificarea Codului Penal, cred ca nu s-ar impune nici macara discutii la modul general pe de-o parte determinat de faptul ca nu aveti un punct de vedere exprimat de ICCJ care sa va fi informat din timp cu privire la punctul sau de vedere, nu cunoastem punctele de vedere ale celorlalti invitati – CSM, MJ, PICCJ, sunt proiecte extrem de importante. Nu in ultimul rand, ordinea de zi a Camerei Deputatilor a fost schimbata de 2 sau de 3 ori, am fost anuntati intai pentru ora 12, apoi pentru ora 10, apoi pentru ora 14.00/ Aceste proiecte le gi nu nu au fost trecute nici pe ultima ordine de zi. Marea rugaminte este sa amanam discutiile pentru o data ulterioara”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *