• Fără categorie
  • 0

Șeful DIICOT explică ce se va întâmpla cu plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă

mai 17, 2018

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a explicat că plângerea penală depusă de Ludovic Orban nu a ajuns încă la DIICOT, dar imediat ce va ajunge va fi analizată și procurorul de caz ar putea dispune începerea urmăririi penale in rem, adică față de faptă.

”Această plângere peanu a ajuns la noi, este posibil să ajungă mâine.

Dacă cererea conține acele elemente pe care le-am văzut în media, atunci este de competența DIICOT să cerceteze (…) Infracțiunea de ”înaltă trădare” este la capitolul infracțiunilor contra siguranței naționale, care sunt în sarcina DIICOT”, a declarat Daniel Horodniceanu, la Antena 3.

Întrebat dacă se poate cere de către DIICOT începerea urmăririi penale pentru Viorica Dăncilă, Horodniceanu a precizat că în primă fază, dacă sunt întocmite toate procedurile, se va începe urmărirea in personam.

”Există orice variantă teoretică. Este o plângere penală, va fi înregistrată și prima dată vom verifica competența și apoi vom studia faptele care sunt sesizate în plângere.

Dacă sunt îndeplinite toate condițiile din Codul Penal, atunci procurorul de caz poate începe urmărirea penală in rem, adică față de faptă. Pentru urmărirea in personam este o altă situație și alte elemente”, a mai spus Horodniceanu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *