• Fără categorie
  • 0

Sentinţă fără precedent în justiţie: 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru un atentat cu bombă din Turcia

februarie 24, 2018

Un bărbat turc a primit vineri 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru un atac cu bombă din 2013 în apropierea graniţei cu Siria, soldat cu moartea a 53 de persoane, a relatat vineri agenţia naţională de presă Anadolu, preluată de dpa şi AFP. La 11 mai 2013, o explozie extrem de violentă provocată de două vehicule-capcană a ucis 53 de persoane la Reyhanli, o importantă localitate agricolă din sudul Turciei, situată în apropiere de frontiera cu Siria, conform Agerpres.

 

Acest atac cu bombă de la Reyhanli a fost, la acel moment, cea mai sângeroasă revărsare în Turcia a violenţelor din Siria. Cinci copii au murit atunci. Ankara a imputat acest atac organizaţiei ‘Acilciler’, un mic grup turc marxist clandestin având legături cu serviciile de informaţii siriene. Acuzat de Ankara, regimul sirian a negat orice implicare. Instanţa nu a stabilit însă şi dacă Nasir Eskiocak, principalul suspect, a acţionat în numele vreunei organizaţii.

 

El este prima persoană condamnată din cele 33 de persoane judecate pentru acest atentat. Nasir Eskiocak a recunoscut că este vinovat de pregătirea şi comiterea atacului, conform Anadolu. Suspectul a fost arestat la circa o lună după atac, în timp ce încerca să fugă în Siria.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *