Sindicaliştii din industria de apărare reiau, azi, protestele în Piaţa Victoriei

mai 16, 2018

Sindicaliştii din industria de apărare reiau protestele în Piaţa Victoriei și miercuri, pe 16 mai. Astfel, sindicatele afiliate la Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical (BNS), vor picheta Guvernul României, între orele 11:00 şi 13:00, pentru a semnala problemele cu care se confruntă companiile şi salariaţii din acest sector de activitate.

Sindicaliștii din industria de apărare anunțaseră anterior că protestează la Guvern, pe 15 și 16 mai. De altfel, marţi, 15 mai, aproximativ 100 de angajaţi din industria de apărare au protestat, timp de două ore, în faţa sediului Guvernului, solicitând premierului Viorica Dăncilă măsuri pentru relansarea sectorului.

“Sunt 28 de ani de dezastru total în industria de apărare. În decembrie 2017 ne-am întâlnit cu premierul Mihai Tudose şi am convenit să relansăm industria de apărare. S-a schimbat Guvernul, iar în cinci luni nu a fost nicio mişcare, nimic nu s-a rezolvat. Doamna premier are pe masă o adresă a noastră din 5 februarie şi nu am primit niciun răspuns. Este un dezastru total şi noi trebuie să intrăm pe piaţa concurenţială, dar noi nu modernizăm, nu retehnologizăm, nu facem nimic. Lipsa specialiştilor devine o problemă de securitate. Prin atingerea nivelului minim de 8.700 de oameni, prin vârsta înaintată – 54 de ani media, industria de apărare riscă să se închidă în mod automat, în condiţiile în care România este într-un spectru geopolitic destul de acid. Dacă ne uităm la clădirea Guvernului, pare părăsită. E părăsită de 28 de ani”, a declarat Constantin Bucuroiu, secretar general specializat pe industria de apărare în cadrul CNS Cartel Alfa şi BNS, pentru Agerpres.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *