• Fără categorie
  • 0

Situația DEGENEREAZĂ în Piața Victoriei: Jandarmii au început să-i rețină pe protestatari, sunt târâți pe carosabil – LIVE VIDEO

iunie 20, 2018

UPDATE Aproximativ 1.500 de oameni se află în Piața Victoriei.

UPDATE

La Sibiu, protestul organizat pe Facebook de comunitatea ”Vă vedem din Sibiu” se intitulează ”Stop joc, penalilor”, iar manifestarea a strâns peste 1.500 de persoane.

”Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept şi un stat banditesc. (…) Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul udeţean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituţii şi legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituţii independente şi le pun sub cizmă politică, fură democraţia cu totul. România devine Koruptistan, iar democraţia se transformă în cleptocraţie”, spun organizatorii protestului.

Aceştia s-au strâns iniţial în Piaţa Mare din oraş, apoi au pornit în marş pe bulevardul pietonal.

Manifestanţii au fluiere, vuvuzele, portavoci şi steaguri, atât ale României, cât şi ale Uniunii Europene.

Protestatarii strigă ”Hoţii, hoţii”, ”Veniţi cu noi că vă fură şi pe voi”, ”Justiţie, nu corupţie”, ”Parlement de hoţi şi de mafioţi”, dar şi ”PSD, ciuma roşie”.

La Iaşi, peste 500 de persoane protestează în Piaţa Unirii din centrul oraşului, scandând lozinci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea.

Protestatarii s-au adunat începând cu ora 18.00, având steaguri tricolore, dar şi ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii. Oamenii scandează printre altele ”Nu se mai poate/vrem anticipate”, ”Demisia” şi ”Dragnea şi gaşca lui/trădătorii neamului”.

Sunt prezenţi oameni de toate vârstele, iar atmosfera este mult mai tensionată decât la acţiunile de protest din ultima perioadă desfăşurate la Iaşi.

UPDATE

Printre cei ridicați de jandarmi se află și Mihai Dide, unul dintre liderii manifestanților.

Știrea inițială

Peste 300 de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificarea codurilor penale, iar circulaţia este restricţionată în faţa Guvernului, o parte dintre manifestanţi fiind aşezaţi pe carosabil, după ce a avut loc o altercaţie cu jandarmii. Proteste au loc miercuri seară şi la Sibiu, Iaşi, Braşov sau Oradea.

Situația a degenerat, după ce manifestanții au blocat complet traficul în Piață. Jandarmii au început să-i ridice și șă îi ducă la dube. Unii dintre protestatari sunt târâți pe carosabil. Jandarmii i-au avertizat să nu ma pătrundă pe carosabil pentru că vor interveni în forță.

 Traficul a fost blocat, după ce protestatarii au rupt gardurile instalate de jandarmi şi au pătruns pe carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe şosea. manifestanţii au reacţionat astfel după ce forţele de ordine le-au interzis să rămână în Piaţa Victoriei cu o maşină din care se strigau în mers, prin potavoce, mesaje antiguvernamentale.

Numărul protestatarilor continuă să crească, în timp ce la acestă oră jandarmii încearcă să monteze din nou gardurile.

Manifestanţii strigă “Demisia”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta” şi “Hoţii”, iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul “Curtea Constituţională a penalilor”.

 

sursa

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *