SOC:LEGEA BIG BROTHER:Romanii vor fi urmariti de SRI?

decembrie 20, 2014

Legea Big Brother
Legea Big Brother

LEGEA BIG BROTHER. Cenzura comunistă se reinventează. Românilor li se pregăteşte o nouă lege Big Brother, informează Realitatea TV.

LEGEA BIG BROTHER.  Senatorii au votat ieri în unanimitate, proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care le permite reprezentanţilor serviciilor secrete să aibă acces la datele deţinute de furnizorii de internet şi telefonie.

LEGEA BIG BROTHER. Atenţie, fără mandat de la judecător! Legea va merge spre promulgare la Preşedinţie.

LEGEA BIG BROTHER. În trecut, parlamentarii au mai adoptat două proiecte de lege în domeniul securităţii cibernetice – legea Big Brother şi legea cartelor prepay, care au fost declarate neconstituţionale de CCR.

LEGEA BIG BROTHER.  Mai multe ONG-uri cer deja sesizarea Curţii Constituţionale pentru că legea obligă furnizorii de internet să permită accesul SRI şi al altor 8 instituţii la datele clienţilor, doar în baza unei cereri. Adică o percheziţie fără mandat de la judecător, semnalează reprezentanţi ai societăţii civile. SRI se apără: Romania are nevoie de instrumente puternice pentru a face faţă războiului pe Internet.

LEGEA BIG BROTHER.  Vor fi înfiinţate un Sistem Naţional de Securitate Cibernetică, coordonat de CSAT, şi un Sistem naţional de alertă. Un articol din lege este însă vehement criticat de societatea civilă. Acela prin care serviciile secrete şi instituţiile de forţă din România obţin acces nelimitat la calculatoarele folosite de instituţiile publice, dar şi de companii private. Doar în baza unei cereri către furnizorul de internet.

LEGEA BIG BROTHER.  “Pentru realizarea securităţii cibernetice, deţinătorii de infrastructuri cibernetice au următoarele responsabilităţi: să acorde sprijinul necesar, la solicitarea motivată a SRI, MApN, MAI, ORNISS, SIE, STS, SPP, CERT-RO şi ANCOM, în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin acestora şi să permită accesul reprezentanţilor desemnaţi în acest scop la datele deţinute, relevante în contextul solicitării”.

LEGEA BIG BROTHER.  APADOR-CH cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională şi preşedintelui să nu promulge legea. La dezbaterile din Parlament, SRI a explicat de ce este nevoie de această lege, iar ONG-urile au vrut să se asigure că dreptul la viaţa privată va fi respectat.
sursa:REALITATEA.NET

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *