Sondajul care arată criza profundă din Spania

august 13, 2017

Optzeci şi opt la sută dintre tinerii spanioli întâmpină dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă, în majoritatea cazurilor din cauza lipsei de experienţă, potrivit unui sondaj realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului de site-ul de recrutare Trabajando.com şi Universia, informează sâmbătă EFE.

Potrivit sondajului, 42% dintre persoanele chestionate cred că pot oferi “creativitate şi inovaţie”, precum şi o înaltă motivare (33%), bună dispoziţie (13%) şi cunoştinţe actualizate (8%), informează Agerpres.

În privinţa relaţiei dintre prestigiul unei şcoli sau universităţi şi uşurinţa obţinerii unui loc de muncă, 50% dintre respondenţi au apreciat că “un liceu sau o universitate bune oferă oportunităţi de muncă mai mari”, în timp ce 46% au declarat că instituţia de învăţământ influenţează “puţin sau deloc”, iar 4% au spus că tinerii care provin din colegii bune “sunt mai buni la locul de muncă”.

Un alt sondaj realizat de Observatorul de Inovaţie în Muncă (OIE) al Adecco, companie de resurse umane din Elveţia, a relevat că opt din 10 tineri cu vârsta sub 25 de ani preferă să muncească în timpul vacanţelor de vară, în timp ce restul aleg să înveţe o limbă străină, să călătorească sau să se relaxeze. În fine, şase din 10 respondenţi au declarat că lucrează pe timpul verii pentru a căpăta experienţă şi pentru a câştiga bani.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *