Sondajul care îi dă șah lui Iohannis: prăbușire pentru PNL-USR

noiembrie 30, 2016

Un nou sondaj a ajuns pe masa unui partid parlamentar, iar dacă cifrele vor fi confirmate în ziua votului, atunci negocierile de la Palatul Cotroceni nu vor avea un istoric prea lung.

Conform surselor noastre, sondajul a fost realizat de o companie franceză, chemată special în România pentru a efectua acest sondaj. S-a apelat la această variantă pentru că firmele românești de sondaj pot fi influențate de scorurile oferite în alte sondaje de opinie.

Sondajul ne arată că PSD a ajuns la un stabil 40%, asta în timp ce PNL s-a prăbușit și a ajuns la 21%, situație care nu lasă prea multe dubii asupra partidului care va forma majoritatea parlamentară și implicit Guvernul.

În partea a doua a clasamentului regăsim ALDE cu 6%, PMP cu 6%, USR cu 5%, dar și UDMR tot cu 5%.

Aceste cifre ne arată că vor fi multe voturi care vor merge spre partidele mai mici, dar care nu vor face pragul electoral. Voturile respective se vor strânge în coșul național și vor intra la redistribuire.

În acest context, alianța PSD+ALDE ar înregistra un scor direct de 46%, iar cu redistribuirea se ajunge la mult peste 50%, ceea ce înseamnă o majoritate confortabilă pentru formarea Guvernului.

De partea cealaltă, PNL+USR+UDMR ajung la 37%, iar dacă liberali fac compromisul și-l acceptă pe Traian Băsescu, atunci ajung la 43%. Cu redistribuire, această alianță ajunge aproape de 50%, dar insuficient pentru a forma Guvernul.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *