• Fără categorie
  • 0

Sorin Blejnar, prima noapte de arest. Fostul șef ANAF află astăzi dacă rămâne după gratii

noiembrie 8, 2016

Sorin Blejnar află astăzi dacă va sta 30 de zile după gratii. Fostul şef al ANAF şi-a petrecut noaptea în spatele gratiilor după ce, ieri, a părăsit sediul DNA Ploieşti cu cătuşele la mâini. Acesta este acuzat că ar fi primit o şpagă de 13 milioane de lei de la reprezentanţii unei societăţi IT pentru ca firma să fie favorizată în procesul de achiziţii de la ANAF.

După aproape 7 ore de audieri, Sorin Blejnar a ieşit de la DNA Ploieşti cu cătuşe la mâini. Procurorii au decis reţinerea sa. Denunțătorul lui Blejnar ar fi Horațiu Berdilă, patronul unei firmei IT cercetat şi în dosarul fostului copreședinte PNL Vasile Blaga, spun unele surse judiciare.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Sorin Blejnar ar fi acceptat promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF.

Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca acești să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

În calitate de preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar ar fi primit 13 milioane de lei de la pentru ca firma omului de afaceri să câştige mai multe licitaţii.

Sorin Blejnar urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *