Sorin Oancea și Cozmin Gușă, audiați la ÎCCJ

noiembrie 15, 2016

Judecatorii Instantei Supreme reiau dezbaterile în dosarul în care liberalul Ludovic Orban este acuzat de folosirea influenței politice. Pentru ședința de astăzi magistrații i-au citat ca martori pe  acționarii Realitatea TV si B1 TV, Cozmin Gușă și Sorin Oancea, informează Realitatea Tv.

Cozmin Gușă a ajuns deja la Înalta Curte de Casație și Justiție. “E trist pentru că niciodată n-a fost vorba de așa ceva, n-am vorbit despre bani de campanie. Dar faptul că două instituții media sunt purtate în acest scandal, m-a deranjat. Un om de afaceri disperat dispus la orice, de partea cealaltă, un om politic scos din campanie de colegi. O să dau lămuriri judecătorilor așa cum am dat și procurorilor.”, a spus analistul politic.

Tiberiu Urdăreanu l-a denunțat pe liderul liberal Ludovic Orban la DNA, pentru că i-a cerut 50.000 de euro pentru campania sa electorală. Imediat, Orban și-a retras candidatura pentru Primăria Capitalei și a demisionat din postul de prim-vicepreședinte PNL și de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Potrivit DNA, la data de 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul fusese nominalizat să candideze la funcția de primar al municipiului București.

“La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni”, susțin procurorii.

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Ludovic Orban o deținea în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes pentru omul de afaceri.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *