Soția președintelui Siriei duce o viață de lux, în timp ce sirienii sunt uciși pe capete în bombardamente

aprilie 15, 2018

Asma al-Assad, soția președintelui Siriei, cel mai contestat om la ora actuală, duce o viață lipsită de griji, în timp ce milioane de sirieni mor pe capete în urma bombardamentelor. Supranumită „Prima Doamnă a Infernului”, soția lui Assad a devenit o figură publică negativă pentru propriul popor, aceasta neimplicându-se în niciun fel în situația în care se află Siria.

Cei doi s-au căsătorit în secret în 2000 și au împreună trei copii. Deși la început a fost comparată cu Prințesa Daiana, imaginea sa s-a deteriorat. Motivul? În timp ce milioane de sirieni mor în bombardamente, aceasta duce o viață de lux și încearcă să-și reabiliteze imaginea pe conturile de socializare.

Potrivit click.ro, cei doi soți dețin un palat luxos în valoare de un miliard de dolari, în Damasc, la mai puțin de 17 kilometrii de Ghouta de Est, locul unde mii de oameni nevinovați sunt în continuare masacrați de forțele de ordine ce susțin guvernul lui Bashar-al-Assad.

Mai mult, în plin război, Asma a cheluit 350 de mii de dolari pe 130 de piese de mobilier și și-a achiziționat o pereche de pantofi încrustați cu cristale, în valoare de 7 mii de dolari, și a ordonat livrarea acestora în Dubai, pentru a scăpa de sancțiuni.

Un raport din 1989 descrie cum o singură cameră din prestigiosul palat al cuplului, care a fost proiectat de arhitectul japonez Kenzo Tange, este pavată cu 125 de mii de plăci de marmură, costurile estimate pentru această investiție fiind aproximate la 10,6 milioane de dolari.

În timp ce soțul său a desfășurat 28 de presupuse atacuri cu arme chimice asupra poporului, de când a început războiul civil, în 2011, Asma a pornit o campanie de PR pe Instagram, prin care încearcă să atragă poporul. Prima Doamnă a Siriei are peste 100 de mii de urmăritori.

Se pare că regimul dorește să o ilustreze ca fiind „trandafirul din deșert”. Pe conturile de socializare aceasta salută cetățenii și se implică în acte de caritate, dar în realitate, poporul său trece prin clipe groaznice.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *