• Fără categorie
  • 0

SpaceX a amânat cu 48 de ore lansarea rachetei Falcon 9

aprilie 17, 2018

SpaceX a amânat cu 48 de ore lansarea rachetei Falcon 9, care trebuia să iasă în spațiu pentru a transporta telescopul TESS, din cauza unor probleme la sistemul de navigație și control, citează Agerpres responsabili din echipa de lansare.

 

Compania lui Elon Musk a fost angajată de NASA să transporte telescopul spaţial Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) și plănuia să lanseze racheta Falcon 9, în cursul zilei de luni, dar cu puțin timp înainte de lansare s-a anunțat amânarea momentului pentru miercuri.

Lansarea Falcon 9, care trebuia să aibă loc luni (n.r. ora României 13.30) de la baza Cape Canaveral din Florida, a fost amânată până miercuri cel mai devreme, potrivit SpaceX (Space Exploration Technologies).

Telescopul spațial TESS, care valorează 200 de milioane de dolari, va fi lansat pe orbita eliptică accentuată în jurul Pământului, care nu a mai fost folosită până acum. Elipsele parcurse o vor duce până aproape de Lună, telescopul urmând să trimită primele imagini în momentul în care se va reapropia de planeta noastră. Fiecare orbită va dura 14 zile

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *