Spunem adio mafiei avocaților? Scăpăm de excroacele Gina Halas și Mihaela Popescu?

august 14, 2015

Constantin Meșca are 70 de ani și este victima abuzurilor autorităților din orașul său natal, Tecuci, care, deși bătrânul a rămas infirm în urma unui accident de circulație, i-au făcut viața și mai amară. Ignorat de viceprimar și ajuns bătaia de joc a tuturor, amărâtul, rămas fără casă și fără nici un ajutor din partea nimănui doarme pe o saltă, lângă calea ferată.

Există însă un personaj diabolic care, profitând de situația critică a bătrânului, a pretins că e apărătorul acestuia și a cerut nu mai puțin de 20.000 de euro de la asiguratori, în urma accidentului suferit. Cine este acest criminal? Un avocat! Chiar avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Trașcă.

Nici pe departe bătrânul nu-l cunoaște iar de primit vreun leu din cei 20.000 de euro cerut de excroc, nici nu poate fi vorba. Bătrânul infirm a fost doar o minge cu care animalul Trașcă s-a jucat ca să-și umple buzunarele.

Ce au făcut autoritățile noastre? Chipurile i-au făcut lui Trașcă un dosar penal pentru fals și uz de fals și au anulat cererile de despăgubire. Dar cel oropsit de soartă nu a primit nici un șfanț. Crede cineva că-l doare pe Trașcă acel dosar penal? Și-ar fi frânt mâinile dacă i s-ar fi luat până la ultima cetime toată averea dobândită așa cum ne dăm seama și singuri și dacă acum ar fi stat într-o celulă unde să se împrietenească cu șobolanii, nu să fie liber ca pasărea cerului.

Lăsat să facă ce vrea, punem pariu că va excroca iarăși vreun nenorocit și de data asta va ști să se ferească și nimeni nu va mai afla niciodată nimic? Aceeași indolență o arată autoritățile României și față de alte două avocate cu numele doar, pentru că din punct de vedere profesional sunt doar zero barat, apărătoarele lui Dumitru Puzdrea, mafiotul de la complexul Flora, Mihaela Popescu și Gina Halas.

Atât de pătate sunt aceste femei, încât dacă ai vrei să le adresezi vreo jignire, nu ai găsi cuvintele potrivite. Cu ce se ocupă doamnele cu pricina? Mihaela Popescu, alături de soțul său, Victor Popescu, fost procuror care trage și acum enorm de multe sfori este unul dintre cei mai buni sfătuitori ai excrocului Puzdrea. Dar totodată și omul care rezolvă cât ai bate din palme orice dosar civil care se ivește la orizont.

La rândul său, Victoraș este cel care câștigă dosar penal peste dosar penal. Cum reușește familia Popescu să facă aceste incredibile magii? Folosind cel mai vechi mijloc cu care se poate închide gura: mita. Dar nu o sumă nesemnificativă, ci una… fără număr. Căci Dumitru Puzdrea nu se uită la bani atunci când o trimite pe doamna Popescu cu geanta plină de șpagă s-o împrăștie la colegii de breaslă, judecători, procurori, grefieri sau cine mai găsește ea implicat în vreun dosar de-al prietenului Puzdrea.

Acum nu știm cu certitudine cât din această mită rămâne și în buzunarul avocatei, dar cu siguranță că un procent deloc neînsemnat. Fără știrea mafiotului care de-a lungul timpului i-a oferit doamnei Popescu tot ce-i mai frumos pe lume, ca să fie de partea lui. Dar spurcata, tot spurcată rămâne așa că în ultima vreme s-a săturat probabil de atâta muncă și ce credeți? S-a apucat să-și bârfească pe Dumitru Puzdrea pe la toate colțurile, ba chiar a ajuns să se transforme într-o victimă chiar în fața unuia dintre avocații fostului asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin. Oare chiar vrea nenorocita asta să scape cu adevărat de Puzdrea sau este tot un plan pus la cale de mafiot ca să distrugă tot în jurul său? Nu de altceva dar aproximativ la fel a procedat și Gina Halas cu arhitectul Năstase Cătălin, evident tot la ordinul lui Dumitru Puzdrea.

Această scursură umană a reușit într-o primă fază să se bage pe sub pielea lui Năstase Cătălin și, cu vorbe dulci și mieroase să-l facă să o accepte ca apărător al său. După ce i-a făcut promisiuni care de care mai mari cum că-i va duce la final toate dosarele aflate pe rol, ba va mai deschide și altele, Gina Halas a mai dat de două ori din pleoape și a spus că vrea să-și primească și comisionul pentru o muncă pe care încă n-o depusese. Om cinstit și cu frică de Dumnezeu, arhitectul Năstase i-a depus în contul personal nu mai puțin de 10.000 de euro sperând că a dat peste un avocat care nu e corupt de Puzdrea. După ce s-a văzut cu banii la purtător, Gina Halas a schimbat foaia și a uitat să răspundă la telefon când era sunată de clientul său dar și de procesele pentru care se bătuse cu pumnul în piept. Siderat de situația în care se află, domnul Năstase Cătălin a găsit de cuviință că trebuie să-și caute dreptate în litera legii.

Așa că a depus multe memorii și plângeri la Baroul București, însă nimeni nu a scos nici un sunet. Cine să se fi pus împotriva dreptății? Gurile rele spun că pionul principal este chiar șeful Baroului, un domn distins care a preferat să arunce la coșul de gunoi toată durerea arhitectului Năstase adunată în acele plângeri pentru că era înnebunit după nopțile fierbinți pe care doamna Gina Halas i le oferea ca și contrapartidă. Sigur că domnul Năstase nu e singura persoană țepuită de acest specimen care are tupeul ordinar să poarte robă, mulți alți amărâți blestemându-și soarta de-a lungul timpului că au avut nenorocul să intre în legătură cu Gina Halas. Un caz ieșit din comun care a ajuns pe masa comisiei de disciplină din cadrul Baroului București a fost al Angelei Cârțan, culmea, inculpată în dosarul de corupție al judecătoarelor Dinu și Costache de la Tribunalul București. Femeia o acuză pe Halas că a înlocuit contractul de asistență juridic ce avea un onorariu de 500 de euro cu un altul în care era stipulat un onorariu de 30.000 de euro, constând într-o haină de blană Zebelină.

Nici doamna Cârlan nu a stat degeaba. A acuzat-o pe Gina Halas de înșelăciune, fals și uz de fals printr-o plângere penală. Dar ca și în cazul lui Năstase Cătălin, situația nu s-a rezolvat nici până în acest moment. Acum ne dăm seama cu toții de ce. Mai mult ca sigur Puzdrea a fost cel care i-a mituit pe toți cei care trebuiau să facă dreptate. Îi era probabil teribil de frică că dacă Gina Halas ar fi intrat puțin la bulău ar fi turnat tot ce știe despre protectorul său. Doamne, când ne scapi de acești nenorociți? Când deschizi ochii autorităților să facă dreptate și îi scapi Doamne de dorința asta nebună de a trăi din bani murdari?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *