Studiu alarmant: Salata la pungă te poate îmbolnăvi grav! Explicaţiile specialiştilor

decembrie 16, 2017

Salata la pungă poate accelera creşterea unor bacterii periculoase, făcându-le să aibă efecte devastatoare asupra organismului uman, spune un nou studiu.

 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leicester au descoperit că mediul umed combinat cu nutrienţii care se scurg din frunzele tocate creează mediul perfect pentru înmulţirea bacteriilor precum Salmonella şi E.Coli.

Cercetătorii s-au declarat şocaţi de modul de înmulţire a bacteriilor, chiar şi în frigider. Aceştia i-au sfătuit pe consumatori să mănânce salată la pungă chiar în ziua în care au cumpărat-o.

Studiile arată că frunzele de salată sunt purtătoare de bacterii, însă punga le face să fie şi mai dăunătoare. În momentul în care frunzele sunt tocate, zaharuri, proteine şi minerale se scurg din ele în apa din pungă, formând un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor.

Studiul a arătat că o contaminare iniţială de 100 bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 în doar cinci zile.

Salmonella s-a dezvoltat cel mai bine în pungile cu spanac, în timp ce E.Coli s-a înmulţit în frunzele de rucola.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *