• Fără categorie
  • 0

Sunt cumva interzise perchezițiile în casa lui Dumitru Puzdrea?

iulie 8, 2015

 

Cu ceva timp în urmă, un renumit ziar german, având ca material documentar sumedenia de scandaluri de corupție prezentate de presa autohtonă a ajuns la o concluzie: în România totul se rezolvă foosind șpaga.

O conotație tristă din punctul nostru de vedere care însă nu am observat să deranjeze pe nimeni din mai marii țării care, eventual, să fi luat o minimă atitudine ca să combată analiza făcută de colegii nemți. De ce? Pentru că ziariștii germani au avut perfectă dreptate și probabil nu trebuia dezgropat mortul. Și asta pentru că șpaga se manifestă pretutindeni. Mai ales când te cheamă Dumitru Puzdrea, ești unul dintre cei mai mari hoți ai României, ai dosare penale mai multe ca ciorapii și vrei să scapi de ele. Cum?

Cu șpaga evident. Și cum funcționarii instituțiilor românești nu pot trăi fără mită, au găsit în Puzdrea cel mai bun sponsor. Altfel cum putea să intre nea Mitică în țara justiției fără să dea dreptul vameșilor magistrați? Nu e clar pentru toată lumea că nu poți avea NUP-urile pe bandă rulantă dacă nu scoți bănuțul din buzunar? Acum, să nu ne gândim cumva că treaba cu mita nedescoperită merge în toată lumea. Nicidecum. Să vedem de exemplu ce s-a întâmplat cu deputatul Aleksei Lisiakov, deputat al Partidului Rusia Justă. Fără să se gândească nici o secundă ce funcție are domnul Aleksei, Serviciul Federal de Securitate a dat buzna în casa acestuia și au confisacat din seif mai multe casete cu bancnote în greutate totală de 100 de kilograme. Și știți ce e culmea?

Cu alte cuvinte, la alții se poate. Și la noi, de ce nu? Are cumva interzis un excroc ca Dumitru Puzdrea la percheziții? Și apropo, domnilor procurori ai DNA-ului, vă vindem un pont: nu vi se pare ieșit din comun faptul că Dumitru Puzdrea este trecut pe actul de identitate că locuiește în strada Racotă nr. 19, când de fapt el trăiește într-o vilă de se întoarce după soare care se află pe Șoseaua Nordului nr. 98? Oare de ce a procedat mafiotul astfel? Vă spunem tot noi, domnilor anchetatori care de atâta amar de vreme nu ați binevoit să vă atingeți de persoana lui. Motivul este unul cât se poate de simplu: în vila lui Puzdrea din Șoseaua Nordului nr. 98 există un seif. Plin ochi de bani. Banii negri pe care i-a făcut din incredibilele evaziuni fiscale, din furăciuni pe bandă rulantă, din șantaje și ordinării.

Drept urmare, în locuința sa nu are cum să vină nimeni să facă vreun control pentru că atunci se lovesc direct de mita lui Puzdrea. Dar să nu uităm un aspect de o importanță majoră. În apartamentul din strada Nicolae Racotă nr. 19 a fost descoperită cu ani în urmă de cei de la FBI și DIICOT o rețea de hackeri care excrocau persoane din America, condusă de unul dintre cunoștințele lui Dumitru Puzdrea. Ce a avut de spus atunci Dumitru Puzdrea, mai precis în anul 2008? Ne lămurește agenția de presă Mediafax care titra la acel moment declarația lui Puzdrea: „Nu ştiu prea multe despre chestia asta. Am aflat şi eu tot de la dumneavoastră şi am sunat-o pe soţie şi am întrebat-o ce se întâmplă. E adevărat că există la ora actuală o discuţie purtată de soţie cu cei de la Poliţie şi cu omul care a închiriat apartamentul respectiv, dar încă nu este clar ce se întâmplă”.

Tot Puzdrea preciza atunci că soţia sa a închiriat apartamentul unei persoane, iar acum “s-a dus acolo să vadă despre ce este vorba”, menționând că el nu ştie nici unde au avut loc descinderile şi nici dacă este vorba despre locuinţa sa din Bucureşti, dar a ţinut să menţioneze că apartamentul din strada Nicolae Racotă, în sectorul 1 al Capitalei, este singura sa locuinţă, aşa cum a completat şi în declaraţia de avere. “Când voi avea la îndemână procesul-verbal încheiat de organele de Poliţie, acolo, atunci putem sta de vorbă.

Nu pot să fac afirmaţii hazardate, aştept şi eu să primesc actul şi apoi mă voi putea pronunţa”, a mai spus Dumitru Puzdrea. Care proces verbal nu a apărut nici până în anul 2015. S-a pierdut undeva, pe drumul de la poliție către Puzdrea. Nu, domnilor anchetatori, nu s-a pierdut. Cum nu s-au pierdut nici dovezile care arată că Puzdrea știa totul despre acei hacker pentru că însuși pusese la cale acea furăciune, pentru că își primea partea. Doar a avut prieteni de nădejde la DIICOT care au reușit să facă o magie și să se evapore dovezile care-l incriminau. În plus, odată cu venirea la șefia DIICOT-ului a doamnei Alina Bica, totul a luat o întorsătură extreme de favorabilă pentru Dumitru Puzdrea pentru că bruneta a avut grijă ca mafiotul să facă tot ce-I poftește inima, fără ca cineva să-l deranjeze cu vreun cuvânt sau…

Doamne ferește, vreun control. Iar doamna Bica a apărut ca urmare a relației strânse dintre Puzdrea, doamna Udrea și domnul Cocoș, care, la rându-le au avut de pe urma acestui excroc extrem de multe lucruri de câștigat. Să nu uităm că tot pe această filieră Udrea-Cocoș, Dumitru Puzdrea vroia să de marea lovitură a vieții sale. Este vorba de vânzarea complexului Flora unor afaceriști turci de la care primise o ofertă uriașă și cum locația avea cartea funciară blocată, tranzacția nu se putea face decât dacă Cocoșel și blonda lui interveneau cum știau ei mai bine.

Din ce motiv nu s-a mai realizat afacerea, nimeni nu știe, dar dureros e faptul că nici până în acest moment nimeni nu scoate nici un cuvânt despre acest lucru. Și atunci ne mai întrebăm de ce în casa lui Puzdrea nu se fac percheziții? De ce conturile sale din Elveția, Germania, Israel nu sunt la rândul lor controlate? De ce nimeni nu se zburlește la gândul că Dumitru Puzdrea a făcut o avere de 100 milioane de dolari doar din murdării? De ce tot în vila lui Puzdrea din Șoseaua Nordului nr. 98 se află multe arme pe care Puzdrea le folosește după bunul plac, folosind chiar un permis fals de port-armă? De ce? De ce? Din cauza inepuizabilei mite pe care Dumitru Puzdrea o pune la dispoziția ofițerilor poliției române, a procurorilor noștri, a magistraților, cărora le-a făcut viața ușoară și frumoasă. Iar aceștia fără nici un pic de frică au deveni solidari cu mojicul Puzdrea.

Oare va mai ține mult această situație? Oare vom trăi momentul când cineva din România asta va pleca urechea la durerea noastră? Ne va căuta și pe noi cineva să-i punem la dispoziție acte doveditoare în urma studierii cărora Dumitru Puzdrea va putea fi în sfârșit judecat pentru faptele lui penale? Gândim că dacă a plecat Traian Băsescu de la domnia țării poate se va întâmpla și această minune. Nu de altceva, dar complexul Flora nu ar fi existat dacă fostul președinte al României în perioada cât era primar al Capitalei nu s-ar fi murdărit să-I semneze lui Puzdrea niște hârtii grație cărora acesta a devenit ilegal stăpân peste acel teren. Evident pentru un comision uriaș. Să încercăm să facem ceva și să nu mai punem mita lui Puzdrea în ramă. Sintagma potrivit legii ar trebui să funcționeze și în cazul lui Dumitru Puzdrea…

Dumitru Puzdrea

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *