Surprize, surprize… În complexul Flora bate vântul, dar se vând mașini

iulie 23, 2015

Într-o zi toridă de vară, înarmați cu multă răbdare, ne-am gândit să facem o vizită la complexul Flora, să luăm pulsul locației.Nici n-am intrat bine în paradisul lui Dumitru Puzdrea că primul slugoi, portarul, mai avea puțin și ne întreba care-i scopul și durata vizitei. Dar când ochii noștri s-au întrepătruns, slugoiul, din motive doar de el știute, a plecat ochii și și-a văzut de treaba lui.

 

Am fost SANTAJAT din ordinul lui Puzdrea (partea 2)

Desigur că ne întrebam care e motivul de portarul complexului Flora e atât de speriat de bombe. Când colo, ce să vezi? La doi pași de ghereta acestuia unde trona o sticlă de apă murdară (că doar ne aflăm în raiul mizeriei), o mașină super luxoasă are pe geam puse câteva hârtii pe care scrie cu litere mari DE VÂNZARE. E un BMW negru, superb, pare nou-nouț și are numărul de înmatriculare DB 28 DMM. Brusc, am început să ne punem o sumedenie de întrebări? A cui o fi mașina? Care prietenaș de-al mafiotului s-a încumetat să lase ditamai automobilul luxos în grija portarului?

Ce-i drept sunt și ofițerașii secției 2 poliție pe acolo și la o adică abia așteaptă să aplice legea bocancului oricărui curios. Cu siguranță că l-au reparat ceilalți slugoi ai excrocului Puzdrea de la service-ul auto pe care l-a deschis acesta în incinta complexului, de asta suntem mai mult decât siguri. Și apropo de service-ul auto, Dumitru Puzdrea nu mai are nici o rușine.

Și-a pus chiar în poarta complexului o casetă pe care scrie mare să se vadă de la intrarea în parcul Herăstrău, Service Auto Torque Extreme, program 9-18. Ne întrebăm doar cine ar fi atât de tâmpit să vină la complexul Flora, într-un service auto căruia i s-a dus buhul că e unul dintre cele mai proaste din București să-și repare mașina la niște prețuri exorbitante și mai mult să fie și tratat de ciumpalacii de muncitori cum nu merită?

Dar vedeți dumneavoastră, treaba stă în felul următor. Puzdrea trebuie să facă orice îi stă în putință să facă rost de clienți, să-i jecmănească cât poate, ca mai apoi din banii luați mai mult cu japca să repare la rândul său mașinile luxoase ale polițiștilor și magistraților care-i trec pragul și evident să-și dea șpăgile lunare sau poate zilnice.

Dăm o raită pe lângă service-ul auto. O liniște de nedescris, doar vreo doi-trei muncitori care-și beau cafeaua și-și fumau țigara așezați pe câteva pietre. Ne hotărâm să intrăm în complex nu înainte de a ne opri să luăm o apă de la mizerabilul chioșc ce tronează ca o ciupercă. Înaintea noastră două vânzătoare, moarte de foame, așteaptă să-și cumpere un hot dog. 1,5 lei/bucată.

Un crenvurst subțire ca ața, un fir de muștar și restul pâine. Mai mult ca sigur veche de o săptămână, pe care vânzătoare se tot chinuia să o bage într-o țeapă ca să o încălzească, dar în același timp își introducea într-un mod scârbos mâna în nas și își dădea la o parte părul nespălat.

Dacă o mânca ceva, pe acolo, ce vină avem noi? Și ca tacâmul să fie complet, vânzătoarea de hot dog scoate două vorbe. Dar ce să vezi? Dinții săracii femei lipseau cu desăvârșire, abia dacă mai zăreai vreo doi, trei și ăia plini de mizerie. E clar așadar că hot-dog-ul ăla avea un gust… desăvârșit. La doi pași de chioșc, la două mese pline de mizerie și chiștoace de țigări alți muncitori se chinuiau să mănânce o conservă de fasole și pentru că aceasta se încăpățâna să nu se desfacă, împrăștiau sosul pe toată suprafața.

Are cineva pretenții să se facă curățenie? Ferească Dumnezeu. Atunci unde s-ar duce tot puhoiul de muște? Cine să aibă nesimțirea să le strice acestora casa? Ne facem curaj și intrăm în complexul lui Puzdrea.

P1170296 P1170297  P1170299 P1170301(1)   P1170306(1)

Arăta ca după un bombardament. Ici-colo, în câte un pavilion câteva standuri deschise unde amărâții de oameni încercau din răsputeri să te îmbie să cumperi ceva și de la ei. Da, dar ce? Când toate lucrurile și așa din epoca preistorică groaznic de murdare? O întreb pe una dintre vânzătoare: Doamnă cum suportați căldura aia sufocantă aici? Nu vă simțiți rău.

N-apucă femeia să deschisă gura că intră în discuție partenerul ei, nervos, care probabil abia aștepta să-și verse oful: Dar ce, doamnă, mi se adresează, aveți impresia că îi pasă cuiva de noi în locul ăsta mizerabil? Știu doar să ne ia banii. Noi avem aici douăzeci și ceva de metri și plătim zeci de milioane pe lună. Stați să vedeți iarna că mai avem puțin și crăpăm de frig. Nu vedeți că a plecat toată lumea? Ce-i drept, asta cam așa e.

Pentru că pe tarlaua lui Puzdrea bate vântul și urlă câinii. Dăm o raită prin pavilioane ca să vedem ce se mai întâmplă și constatăm că cele cu numărul 5 și 6 sunt închise. Și pline de o mizerie greu de descris în cuvinte, că doar nu era să angajeze Puzdrea pe cineva să facă și curat după plecarea chiriașilor. În aceste condiții ar fi trebuit să scoată bani din buzunar și după cum știm nu e stilul său.

Așa că, Flora a devenit un fel de rai al gândacilor care, din lipsă de mâncare, se hrănesc și ei cu resturi de mobilă. Ne gândim să cumpărăm ceva din Flora. Bine, bine, dar ce? Vreo bucată de tavan căzut? Hârtia igienică nestrânsă de luni întregi de la toaletă? Sau poate găleata albastră ce trona la intrarea în wc-ul bărbaților, de unde te izbea un miros care brusc te făcea să intri pentru o bună bucată de vreme la cură de slăbire? Coborâm la parter, unde știam că pe vremurile bune ale Florei când complexul era îngrijit de fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin găseai de-ale gurii.

Găsești și acum. Locuri infecte, detergent vechi amestecat cu roșii stricate și pufuleți. Bravo, domnule Puzdrea. Ați reușit să faceți ceea ce v-ați propus: să distrugeți toată munca arhitectului Năstase Cătălin. Scârbiți de peisajul din Flora, ne hotărâm să plecăm.

Nu înainte de a mai privi încă odată BMW-ul scos la vânzare. Și brusc ne vine în minte o întrebare? Dar dacă Puzdrea vrea să facă un târg auto chiar la Flora? Că din asta chiar că face bani negri pe bandă rulantă. Poate li se pare interesantă știrea și anchetatorilor DNA…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *