Surprize, surprize la complexul Flora: a dispărut tonomatul de cafea care nu dădea rest

septembrie 27, 2016

Să mai spună cineva că domnul Dumitru Puzdrea nu știe tot ce mișcă pe tarlaua peste care s-a pus singur stăpân… După ce acum o lună dădeam de veste întregii țări că la Flora funcționează un tonomat de cafea care nu dă rest, am constat acum că acesta a dispărut. Motivul? Unul halucinant: nu era în custodia complexului și a fos returnat. Cui? Asta nu se știe… Și atunci cine a încasat banii ilegal? Nu cumva știe tot domnul Puzdrea? Despre toate acestea plus multe alte surprize, în rândurile de mai jos.

I-a fost frică cumva?

Nu există moment în care să pășim pragul complexului Flora să nu plecăm de acolo muți de uimire. Asta pentru că totdeauna găsim lucruri care mai de care mai odioase. Multe luni bune la chioșcul de la intrarea în complex a tronat un mare tonomat de cafea. Vânzările au fost uriașe, dacă ne gândim că nu era angajat al locației, comerciant sau client care să nu se oprească să nu-și cumpere cafea. La un moment dat, în graba secolului XXI, lumea nici nu mai băga de seamă că tonomatul buclucaș nu mai dă rest. Lumea nu, însă domnița de la chioșc care vinde și acum hot-dog cu mâinile fără mănuși de protecție, da. Așa că femeia ridica mereu neputincios din umeri și cu o figură de om nevinovat spunea mereu că aparatul s-a stricat, așa că nu dă rest. Iar dacă o întrebai de ce nu-l repară, se scuza din nou, motivând că nu este al ei. Și bineînțeles că ea, o simplă angajată a marelui Dumitru Puzdrea, stăpânul ilegal al locului, nu ar fi avut voie să comenteze mai mult, chiar dacă ar fi știut. Altfel, amărâtul ăla de loc de muncă și așa ca vai de capul său, ar fi devenit pentru domniță o simplă amintire. Ceea ce probabil că se va și întâmpla la un moment dat, pentru că doamna ne mărturisea cu doar câteva zile în urmă faptul că e îngrozită de venirea iernii, pentru că nu mai suportă frigurile îngrozitoare în care va fi obligată să muncească. Și asta pentru că  în chioșcul cu pricina nu există decât pe gerurile acelea cumplite de crapă pietrele un calorifer la care nu poți decât să-ți încălzești mâinile. În rest, poți să te transformi într-un cub de gheață, cui îi pasă? Cât privește dispariția uimitoare a tonomatului de cafea, nu cumva i-a fost frică lui Puzdrea că s-ar putea ca cineva să-i pună o mică piedică în calea fericirii?

Cartoanele de ouă se vând chiar de pe jos?

La o simplă tură dată la intrările în Flora, am avut parte de o altă surpriză. Vreo câteva zeci de cartoane cu ouă stăteau așezate pe jos, înconjurate de o mizerie de nedescris ba din când în când slugoii lui Dumitru Puzdrea mai aruncau și câte un scuipat. Care se ducea fix pe ouăle ce urmau să fie cumpărate de potențialii vizitatori. C-așa-i la Flora, orice e posibil! Dar dacă acest lucru nu îi deranjează câtuși de puțin pe domnii de la SANEPID, atunci oare care ar fi organul de control care să facă puțină ordine și disciplină la domnul Puzdrea în ogradă?  Unul care să nu fie șpăguit, dar e greu de spus că există așa ceva în România. Ce se mai vinde la Flora acum în plină de toamnă? Mai nimic, am putea spune, pentru că standurile se împuținează pe săptămână ce trece, comercianții preferând să-și ia talpășița decât să se mai supună regulilor incredibile ale lui Puzdrea. Și pentru că deja am înghețat de frig în hărăbaia uriașă, am întrebat, așa din curiozitate, o doamnă care vindea într-un stand ce va face la iarnă. Răspunsul acesteia e halucinant: „Ce-am făcut și până acum. Suportăm frigul ăla insuportabil, până ne îmbolnăvim. Și asta pentru că domnul Puzdrea nu vrea să pună aer condiționat, în schimb aproape că ne obligă pe noi să facem această investiție. Și știți ce e culmea? Tot noi suntem obligați să plătim și curentul. Asta nu e o altă mare bătaie de joc? În ritmul ăsta, să știți că vom pleca ușor, ușor, toți de aici. Să rămână singur dacă asta vrea”. Oare să vrea domnul Puzdrea acest lucru? Cu siguranță, nu, căci s-ar duce și verzișorii puși bine la saltea și folosiți la șpăgi grosolane. Una peste alta, noi așteptăm cu nerăbdare următoarea vizită la Flora. Surprizele sunt la tot pasul… (va urma)

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. sandman spune:

    Domnu’ Hamid, dar cind luati chiria de 400$ la negru cu Carmen, asistenta si cu Doru, pe vremea cind erati mina dreapta a lui Puzdrea, era bine, domnu’?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *