Tabăra lui Ponta, un nou atac la Guvernul Grindeanu

mai 13, 2017

Este scandal chiar în interiorul PSD din cauza noului impozit pe gospodărie. Fostul ministru de Finanţe din Guvernul Ponta, Eugen Teodorovici, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Senat, îi cere ministrului de Finanţe să vină cu explicaţii, supărat fiind că Parlamentul nu a fost informat cu privire la proiectul pregătit de Guvern.

Preşedintele Comisiei buget-finanţe din Senat, Eugen Teodorovici îi cere Ministrului de Finanțe să explice din ce bani vor fi plătiţi cei 35.000 de consultanţi fiscali odată cu introducerea impozitului pe gospodărie.

Acesta este nemulțimit că Parlamentul nu a fost informat despre felul în care va fi introdus impozitului pe gospodărie. Mai mult, acesta susține că nici comisiile de specialitate nu au fost invitate să participe la întâlnirile pe această temă, de la Finanţe. Teodorovici îi cere lui Viorel Ștefan să mai explice și modul în care consultanții fiscali vor fi recrutați și arondați contribuabillor. Asta în situația în care consultanţii ar urma să fie plătiți cu aproxomativ 10.000 de lei lunar, ceea ce ar înseamna o cheltuială pentru statul român de 350 milioane de lei lunar.

Intrat prin telefon în emisiunea 100 de minute, fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici a ținut să precizeze care este adevărata sa nemulțumire.

„Domnul Ștefan Viorel trebuie să comunice cu toți cei care sunt pe această zonă, indiferent de culoarea politică pe care o au. Eu așa înțeleg să fie abordat subiectul de lucrul, mai ales fiind de impact deosebit pentru populație. Fie vorbim de schimbare de abordare fiscală, fie vorbim de orice altceva. Așa cum este normal. Până nu este clar un lucru, mai ales o astfel de idee de impozit pe gospodărie și nu numai să fie foarte clar, toate etapele clarificate, toate răspunsurile la posibile întrebări să fie foarte-foarte clare, nu te apuci să comunici, pentru că altfel sunt foarte mulți oameni rău intenționați sau ceilalți, îi lași într-o confuzie nejustificată. Și atunci o idee foarte bună din start să fie oprită. (…) Colegilor din Guvern nu trebuie să le mai fie teamă să comunice. Spune ce vrei să faci ca omul să înțeleagă”.

Aprecieaza & recomanda:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *