Tăriceanu a explodat la adresa lui Klaus Iohannis: Are etichetări folosite de către pușcăriași

noiembrie 21, 2016

Co-preşedintele ALDE şi propunerea formaţiunii pentru funcţia de prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, spune că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să respecte în numirea premierului voinţa cetăţenilor exprimată prin vot.

“Având în vedere că în Constituţia României nu se precizează alte criterii de desemnare a prim-ministrului decât votul cetăţenilor, mă aştept ca preşedintele să respecte întru totul prevederile constituţionale pentru că, în ceea ce priveşte celelalte etichetări pe care le face, sunt etichetări mai degrabă folosite de către puşcăriaşi nu de către oamenii care au o pregătire intelectuală. Din această categorie cred că dânsul face parte cu brio. Dânsul a fost, dacă nu mă înşel, găsit vinovat, e condamnat într-un dosar pe care îl ştim cu toţii. Cred că cel mai bine ar fi să revenim la criteriile care sunt prevăzute de Constituţie şi de lege şi nu la ceea ce şi-ar dori preşedintele. Preşedintele sigur că poate să aibă propriile dorinţe. Şi le exprimă la vot. Are un vot. Până la urmă trebuie să respecte votul cetăţenilor.(…) Criteriile de care vorbeşte domnia sa nu sunt prevăzute nicăieri”, a declarat Tăriceanu, duminică, întrebat cum vede declaraţia preşedintelui Iohannis potrivit căreia nu va desemna premier o persoană care are probleme penale.

Referindu-se la faptul că social-democraţii nu au anunţat până în prezent un nume pentru funcţia de premier, Tăriceanu a spus că fiecare partid îşi defineşte propria strategie şi tactică de campanie.

“Acest lucru nu înseamnă că nu putem să colaboram. (…) Eu nu cred că ar fi util să-i lăsăm preşedintelui României posibilitatea să facă el jocurile şi manevrele în această situaţie. Preşedintele e obligat să respecte rezultatul votului cetăţenilor şi ordinea constituţională, adică partidele care câştigă majoritatea voturilor să poată să desemneze prim-ministrul care merge în faţa Parlamentului şi primeşte votul de încredere”, a mai spus el.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *