Tăriceanu, despre măsurile de reformă fiscală: Vor duce la creşterea puterii de cumpărare a românilor

noiembrie 7, 2017

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți seară, la Parlamernt, că pachetul de măsuri fiscale care va fi adoptat miercuri de Guvern are susţinerea Coaliţiei şi va conduce la creşterea puterii de cumpărare, el precizând că ”vor fi și anumite creşteri la salariul net”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după o ședință a conducerii ALDE, că a făcut o prezentare colegilor în legătură cu apropiatele măsuri preconizate a fi luate de către Guvern miercuri, prin OUG, în şedinţa de guvern.

”Aceste măsuri nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net. Vor avea anumite creşteri la salariul net. Se vor majora deducerile pentru cei cu venituri mici şi acest lucru sigur că va favoriza o plajă largă, fie că este vorba de salariaţi, fie că este vorba de cei care desfăşoară activităţi independente”, a spus președintele Senatului.

El a menționat că, per ansamblu, ”în pofida disputelor şi a unor informaţii incorecte lansate în mediul public, măsurile care vor fi adoptate se înscriu în ceea ce coaliția apreconizat în programul de guvernare, şi anume creşterea puterii de cumpărare a românilor, fără ca acest lucru să diminueze competitivitatea întreprinderilor şi a economiei româneşti”.

Întrebat dacă susţine ca neplata contribuţiilor de către angajator să fie infracţiune, Tăriceanu că este de acord cu acest lucru. ”Nu ştiu dacă va fi menţionată (n.r. – în pachet) dar mie mi se pare normal ca această obligaţie (n.r. – plata contribuţiilor de către angajator) să fie îndeplinită întocmai şi la timp, fără negociere. Plata acestor contribuţii este o obligaţie, nu este facultativă”.

Premierul Tudose a avenit, marți, la Parlament, împreună cu liderul PSD Liviu Dragnea, după ce au participat la o întâlnire cu primarii de municipii.

Șeful Executivului a anunțat că trecerea contribuțiilor la angajat va fi adoptată miercuri prin Ordonanță de Urgență, așa cum era stabilit inițial. Cei doi au dat asigurări că relația dintre ei este foarte bună, iar președintele PSD a ținut să menționeze că premierul nu s-a răzgândit în privința adoptării pachetului de reformă fiscală.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *