• Fără categorie
  • 0

Tăriceanu nu exclude o colaborare cu PNL: ‘Poate să devină un partid în viitor frecventabil’

iulie 11, 2016

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică seară la Antena 3 că PNL în forma actuală are un discurs populist şi nu este un partid care să îmbrăţişeze valorile liberale.
“(…) PNL în forma actuală, îmi pare rău, nu este un partid serios, nu este un partid responsabil (…). În forma actuală, cu conducerea actuală şi comportamentul politic actual nu este un partid care să mai îmbrăţişeze valorile liberale. Este un partid în care nu poţi avea încredere. Este un partid care îmbrăţişează un discurs populist în toate aspectele şi iresponsabil faţă de derapajele grave care se întâmplă în statul de drept în România”, a afirmat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă exclude orice combinaţie politică cu PNL, liderul ALDE a răspuns că ‘poate să devină un partid în viitor frecventabil’ şi a afirmat că formaţiunea pe care o reprezintă are o înţelegere politică cu PSD, înţelegere care a dat rezultate.

“Mi se pare puţin probabil să se schimbe conducerea (n.r. PNL), să vedem dacă se schimbă conducerea, dacă partidul îşi schimbă discursul, atitudinea, valorile la care se raportează. Eu nu cred că un partid trebuie să fie blamat de acum înainte pentru tot ceea ce face. (…) Poate să devină un partid în viitor frecventabil. Un partid ca să devină frecventabil nu este suficient să facă o simplă declaraţie, trebuie ca acest lucru să se verifice în timp. Până una-alta noi avem o înţelegere politică cu PSD care a dat rezultate pentru cetăţeni, angajaţi, pensionari, mediul de afaceri. Nu avem niciun motiv în acest moment, ar fi şi incorect să stăm să discutăm despre o posibilitatea de colaborare cu PNL”, a spus liderul ALDE.
Întrebat dacă exclude varianta Dacian Cioloş premier după alegerile parlamentare, Tăriceanu a răspuns: “Nu cred că cineva de la PSD sau noi ne gândim la domnul Cioloş. Părerea mea este că PNL se gândeşte, dar nu ştiu cum PNL ar putea să câştige alegerile”.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că desemnarea premierului de către preşedinte nu este un lucru arbitrar, iar preşedintele “nu desemnează după bunul plac”, ci “trebuie să respecte” configuraţia politică a Parlamentului dată de alegeri.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *