Tăriceanu :Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos

februarie 1, 2016

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că pentru partidul său ar fi avantajos ca alegerile locale să se desfăşoare în două tururi, dar că modificarea alegerilor înainte de scrutin nu este o practică democrată.

”Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos, pentru că ne-ar creşte rezultatele. Scrutinul într-un singur tur îi favorizează pe cei deja aleşi. Modificarea alegerilor înainte de alegeri nu este o practică democrată. Anul trecut, când s-a aprobat modalitatea de alegeri locale s-a ajuns la un acord politic în care cele două partide, PSD şi PNL, au ajuns la un punct de vedere comun. Nu pot schimba regulile jocului în favoarea lor. Trebuie să existe o stabilitate legislativă”, a spus Tăriceanu la Timişoara.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu a precizat, după ce PSD a dat liber la alianțe locale cu UNPR și ALDE, că formaţiunea sa nu va forma alianţe electorale pentru alegerile locale.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reiterat vineri, la Brașov, opoziția partidului său în privința modificării legii alegerilor locale, spunând că nici UNPR, ALDE şi UDMR nu sunt de acord cu modificarea, iar în aceste condiţii nu crede că premierului Dacian Cioloş va mai face vreun demers.

PSD, UNPR, ALDE și UDMR au anunțat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerile locale, iar în aceste condiții nu știu dacă domnul prim-ministru Dacian Cioloș se mai poate gândi că mai are rost să inițieze, în vreun fel sau altul, ordonanță sau proiect de lege, în condițiile în care o largă majoritate din Parlament nu susține această idee. (…) Poziția noastră a fost, este și rămâne fermă în acest caz, pentru că nu suntem de acord să apară acest precedent foarte periculos. Am mai spus și spun că ne putem trezi la toamnă, în septembrie-octombrie, că vor să modifice și legea alegerilor parlamentare și, de aici încolo, în anii următori, înainte de orice alegeri se pot modifica în favoarea unuia sau altuia’, a declarat Dragnea, la finalul Biroului Național Permanent al PSD.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *