Tăriceanu:“nu au fost date sfaturi Parlamentului sau avansate opinii personale…

mai 15, 2015

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis prin intermediul Facebook un comunicat de presă privind întâlnirea cu ambasadorii străini în România, prin care evidențiază faptul că ambasadorii nu se implică în politica internă a unui stat.

„În primul rând, doresc să fac o precizare care ţine de uzanţele diplomatice. Conform uzanţelor diplomatice, ambasadorii nu se implică în politica internă a unui stat. Ambasadorii nu îi cheamă pe preşedinţii Camerelor sau pe reprezentanţii altor instituţii „la ordine” la sediile ambasadelor. Agenda de discuţii şi mesajele oficiale ale ambasadorilor se referă la chestiuni de relaţii externe bilaterale, de interese comune de ordin strategic, ş.a.m.d”, se arată în comunicat.

Șeful Senatului mai arată faptul că Parlamentul României este suveran, iar discuția a fost una informală și de informare, “nu au fost date sfaturi Parlamentului sau avansate opinii personale care să vizeze agenda legislativului”.

„În al doilea rând, Parlamentul României este suveran, iar agenda de legi a Parlamentului nu poate fi obiectul dezbaterilor cu reprezentanţii diplomatici ai altor state. Ceea ce este valabil în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda sau Germania, trebuie să fie valabil şi în România. Din acest punct de vedere, cred că trebuie subliniată poziţia publică pe care E.S. domnul Paul Brummell, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii a avut-o după întâlnire, când a precizat că nu este rolul diplomaţilor “de a sugera legi”, precizare cu care sunt în totalitate de acord”, se mai arată în comunicat.

Însărcinatul cu afaceri al SUA la București, ambasadorii Marii Britanii, Olandei și Germaniei s-au întâlnit miercuri cu președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, la solicitarea oficialului american

Întâlnirea a avut loc în contextul modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *