Tentativă de lovitură de stat în Venezuela. Ripostă a forțelor fidele președintelui Maduro

august 6, 2017

Situația din Venezuela este din ce în ce tot mai tensionată. În urmă cu câteva ore, un grup de militari de la baza Paramacay, aflată la două ore de capitala Caracas au lansat o înregistrare video în care susțineau că au lansat o acțiune armată împotriva președintelui Nicolas Maduro.

Baza militară a fost atacată, potrivit publicației britanice Daily Mirror, iar un deputat al Partidului Socialist al președintelui Maduro a catalogat acțiunea ca un act terorist, dar că situația este sub control și că au fost arestate mai multe persoane.

În înregistrarea video, un bărbat care susține că este căpitanul Juan Caguaripano amenință că orice unitate militară care nu se alătură rebeliunii va deveni o țintă.

Între timp, liderul opoziției, Leopoldo Lopez, s-a întors sâmbătă în arest la domiciliu, la câteva zile după ce a fost încarcerat. Soția sa a declarat că soțul ei rămâne dedicat păcii și libertății pentru Venezuela. Lopez a fost condamnat la 13 ani de închisoare pe 8 iulie și plasat în arest la domiciliu pentru că ar fi incitat la violență la mitingurile opoziției.

Situația în Venezuela este foarte tensionată în ultimele cinci luni și mulți oameni așteaptă să vadă dacă armata va rămâne loială președintelui Maduro. Maduro a inițiat și pus în aplicare un scrutin pentru o Adunare Constituantă, care potrivit liderilor opoziției va consolida dictatura președintelui.

Peste 120 de persoane au fost ucise în timpul protestelor din ultimele luni și aproximativ 2000 au fost rănite, situație care a fost condamnată de comunitatea internațională.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *