Terheș o face PRAF pe Kovesi: „Cât de deștept e un astfel de soft să genereze voce cu accent de ardelean”

iulie 17, 2017

Preotul Chris Terheș a declarat, luni, la România TV, că șefa DNA a dat foc la toate dosarele pe care instituția le-a instrumentat, și care conțin interceptări, după ce a afirmat că există softuri care pot modifica înregistrările care sunt folosite în dosare.

Terheș a declarat că un astfel de caz a existat și în SUA, iar pe baza declarației șefei DNA, orice avocat poate să ceară revizuirea unor sentințe date în dosare.

„Cred că orice avocat care dorește sa apere clientul ar putea folosi afirmatia șefei DNA pentru a putea discredita toate înregistrările făcute în cazul clientului pe care îl apără. Și știu cazuri similare și în SUA, unde un oficial a ieșit și a vorbit despre anumite probe sau moduri de a aborda anumite lucruri ca fiind compromise sau inexacte și afirmațiile sale au fost folosite în instanță. S-a inoculat în mintea juraților faptul că dovada respectivă nu ar fi credibilă și a fost scoasă din proces.”

„În cazul de față sunt oameni în România trimiși în judecată, judecați, condamnați pe baza unor interceptări. Eu dacă aș fi avocat și aș avea client care a fost deja condamnat, aș cere revizuirea cazului.”

„Procurorul șef al DNA admite public că există programe care pot genera voce, nu numai cu vocea persoanei, dar și cu accentul ei. Gândiți-vă că, doamna Kovesi e din Ardeal, ca mine și noi ardelenii avem un accent care rămâne orice ai face. Gândiți-vă cam cât de deștept este un astfel de program dacă poate genera voce cu accent.”

„Procurorul șef al DNA spune că există programe care pot genera vocea, nu doar anumite cuvinte ci și accentul persoanei din înregistrare. Imaginați-vă cum se poate reproduce o voce cu accent ardelenesc”, a declarat Terheș, la România TV.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *