Toți consilierii lui Oprescu primeau mită! Printre sponsori se numără Dumitru Puzdrea (VIDEO )

septembrie 30, 2015

La cum decurg lucrurile cu dosarul Apa Nova, am putea spune că a început Iadul atât pentru Sorin Oprescu cât și pentru consilierii lui. Au luat mult prea multă mită și acum trebuie să plătească. Cine se numără printre sponsorii de marcă? Falsul patron al complexului Flora din nordul Capitalei, Dumitru Puzdrea.

 

 

 

Cum se scurg informațiile

Se vede treaba că procurorii DNA s-au pus pe treabă așa cum trebuie vizavi de dosarul Apa Nova și au făcut noi descoperiri. Așa că au cerut acum arestarea și a lui Costin Berevoianu, fostul trezorier PNL Vlad Moisescu dar și a omului de afaceri Ovidiu Semenescadu. Ce-a făcut Moisesescu? S-a ocupat de o incredibilă scurgere de informații. Mai concret acesta se pare că se întâlnea cu Oprescu, chiar în biroul acestuia unde discutau despre proiectele ce urmau a fi votate în Consiliul General al Capitalei. Moisescu îl informa astfel pe Oprescu și modul în care consilierii urmau să voteze. Cu alte cuvinte, acesta avea probabil la rândul său mulți turnători care sigur erau bine plătiți pentru ceea ce ofereau. Atât de multă încredere avea Oprescu în acest Vlad Moisescu încât în cercuri închise bărbatul era numit chiar primarul din umbră, pentru că doctorul șpăgar nu lua nici o decizie înainte să se consulte cu fostul trezorier. Mai ales că tot Moisescu se spune că era cel care deținea controlul asupra voturilor din Consiliul General al Capitalei. Ce înseamnă asta? Că se făcea totul după voia lui Moisescu, care asculta orbește de ordinele lui Oprescu. A naibii încrengătură… Dar asta nu e tot. Pentru că Moisescu se zvonește că stabilea totodată și persoanele care candidau pentru o funcție de consilier local sau general. Iar Oprescu nu-i comenta nici o decizie. De ce? Pentru că se mulțumea doar să-și primească mita uriașă. Și atunci să ne mai întrebăm cum votau consilierii? Cum trebuia, căci fiecare vot acordat în cadrul ședințelor era extrem de bine motivat cu o bucată bună de cașcaval. O practică extrem de bine pusă la punct în Primăria Capitalei. În aceste condiții se crede că Moisescu ar fi facilitat emiterea a peste 11 hotărâri de consiliu cu actele lor adiționale cu tot, prin asigurarea votului consilierilor. Potrivit oamenilor legii Moisescu a fost cel care a avut ultimul cuvânt de spus în finalizarea stației de epurare Glina finanțată din fonduri europene, treceri de imobile în proprietatea Apa Nova dar și reabilitarea și modernizarea fântânilor arteziene din București.

Cât a costat prietenia cu Dumitru Puzdrea?

Păi dacă așa stau lucrurile, atunci am înțeles mai bine ca niciodată care era drumul șpăgii lui Puzdrea până ajungea la Oprescu. Primul implicat grav este tatăl lui Bogdan Popa, directorul Cimitirelor, personajul care în anul 1993 a semnat contractul din partea Domeniilor Statului cu complexul Flora. Un contract de închiriere care poate fi numit o bătaie de joc, întocmit pe 15 ani, în urma căruia Puzdrea urma să plătească o chirie de 300 lei vechi. Adică nici 100 de dolari/lună. Bani pe care nu vă imaginați să-i fi plătit vreodată. Mai mult decât atât, Bogdan Popa a fost angajatul lui Puzdrea la complexul Flora pe o funcție importantă, o perioadă lungă de timp, migrând spre Primăria Capitalei odată cu venirea lui Oprescu la putere. Ce înțelegem din asta? Nu cumva că Bogdan Popa a fost cel care i-a făcut lipeala mai bine lui Oprescu cu Puzdrea? Evident că da. Plecarea lui Popa de la complexul Flora nu a fost însă o despărțire de mafia lui Puzdrea, ci mai degrabă o înflorire a relației acestuia cu golanul. Pentru că de atunci au început să curgă șpăgile pe bandă rulantă, iar Bogdan Popa e clar pentru toată lumea că-și lua un comision gras. Cât îl privește pe fostul trezorier Moisescu gurile rele spun că nu de puține ori a fost văzut cum intra în complexul Flora via biroul lui Dumitru Puzdrea, unde sălășuia ore întregi apoi pleca vesel ca un câine care dă din coadă. Cred că înțelegem și singuri care era motivul: șpaga din portofel! Ne putem da seama și singuri ce au făcut acești câini ai lui Oprescu pentru Puzdrea dacă mafiotul consuma apă de la șpăgara instituție Apa Nova în condițiile în care el nu a avut niciodată contract cu societatea. Și totuși cum reușea? Niște muncitori ai Apei Nova au reușit să facă o magie cu niște țevi racordându-le acolo unde trebuia. Sigur că și ei au fost mânjiți, altfel până acum ar fi răsuflat totul.

Mafiotul urma să fie asociatul lui MădălinDumitru

Un alt acolit de-al lui Oprescu implicat grav în mafia lui Puzdrea este fostul director infrastructură din Primăria Capitalei, MădălinDumitru, a cărui relație cu golanul de la Flora este deja arhicunoscută în cercurile închise. Asta pentru că MădălinDumitru, fără rușine sau frică că ar putea păți ceva, legase o prietenie strânsă cu falsul proprietar al terenului de la Flora. Grație acesteia, cei doi petreceau împreună nu numai week-end-uri sau zile onomastice dar și concedii în cele mai luxoase locuri. Să nu uităm că acum câțiva ani MădălinDumitru și soția au ciocnit pahare cu cea mai scumpă șampanie alături de Puzdrea și isterica lui nevastă, Mihaela Iosefina în Austria, la unul dintre cele mai scumpe hoteluri, sărbătorind trecerea dintre ani. Acela a fost momentul când cei doi s-au hotărât să ducă mai departe relația lor și să devină asociați într-o firmă a lui MădălinDumitru care se ocupa se asfaltarea străzilor. Dar asta nu e tot pentru că Ionescu și Puzdrea aveau gânduri și mai mari și anume să construiască în incinta complexului Flora și un garaj uriaș unde să fie adăpostite mașinile de mare tonaj. N-au apucat însă să-și ducă visul la bun sfârșit pentru că procurorii Direcției Naționale Anticorupție le-au tăiat aripile atunci când l-au luat pe MădălinDumitru la puricat apoi l-au aruncat puțin în spatele gratiilor. Să se relaxeze nu de altceva, căci omul se obosise prea mult cu căratul șpăgii de la Puzdrea. Sigur că lui MădălinDumitru nu i-ar sta deloc rău aruncat într-o celulă unde să împartă masa cu prietenul său Puzdrea și să-și amintească de vremurile bune. Poate că acolo cei doi vor reuși să facă ceva afaceri. Măcar pentru a face rost de țigări sau o ciorbă fără gândăcei în ea, că am auzit că sunt la mare căutare… (va urma)

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *