• Fără categorie
  • 0

Traficul de influenţă, frumoasa afacere a avocaţilor lui Dumitru Puzdrea

noiembrie 26, 2015

 

De când a început nebunia cu cererea de arestare pe numele senatorului Dan Şova şi plasarea sub control judiciar a fostului director al CET Govora s-a spart buboiul şi cu un raport al ANAF din luna septembrie care luase la ochi contractele pe care compania de stat le-a încheiat cu diverse case de avocatură. Să aibă românul parte, înainte de sărbători de multe alte arestări ale avocaţilor mincinoşi şi corupţi? Oare se vor afla şi dedesubturile relaţiilor dintre mafiotul Dumitru Puzdrea şi cele două spurcăciuni din spatele lui, apărătoarele cu veleităţi de femei de companie, Mihaela Popescu şi Gina Halas?

Banul, mereu la putere

Ce spune referatul ANAF? Că denunţătoarea din dosar o avocată care în trecut lucrase şi la firma Dan Şova şi Asociaţii, a discutat câte ceva cu fostul ei şef despre un contract cu CET Govora, companie care, ce să vezi? În trecut avusese multe relaţii de afaceri cu senatorul Şova. Ce mai spune doamna avocat îl va face pe Dan Şova să se ia cu mâinile de cap. Doamna căreia îi place să dea cu gura cât poate atunci când se vede la ananghie a mai afirmat că a avut cele două contracte după ce a fost de acord să i se plătească lui Şova un mic comision. Adică vreo… 5000 de euro lunar. Şi tot avocata dă tot din casă, precizând cum scoatea banii lunar din bancă, asta după ce CET îi făcea plata şi cum i se dădea caşcavalul lui Şova, printr-un personaj intermediar, o anume Simona.

Dar vine şi Direcţia Naţională Anticorupţie şi merge mai departe, susţinând că Şova dădea cei 5000 de euro unui alt politician, deputatul Cristian Rizea, de la care cumpărase o casă al cărei preţ se ridicase la suma de 200.000 de euro iar actul de vânzare-cumpărare ar fi făcut chiar pe numele senatorului. Ei bine, toate aceste amănunte (şi câte mai sunt probabil, dar încă nu a guiţat nimeni) duc, zice gura târgului, la căderea multor alţi avocaţi celebri. Dar ce înseamnă celebri în România? Faptul că au câştigat ceva procese, sau sunt celebri pentru că le merge mintea în sala de judecată la ce sume de bani să le ceară clienţilor cu dare de mână? Ştiţi cum se pune de fapt problema în România? Pe aceşti avocaţi celebri dacă nu-i ţine cineva în spate, acel cineva care la rândul lui trage zdravăn să nu-i ia cineva ciolanul, nu dădea nimeni nici un ban găurit pe el şi pe profesionalismul lui. Aşa că asemenea avocaţi celebri sunt doar nişte circari care îşi fac numărul, îşi iau banul, apoi pleacă spre altă reprezentaţie. Fără să-i pese de fapt ce lasă în urmă.

Popescu şi Halas, joacă pe sârma mafiotului de la Flora

Nu sunt oare apărătoarele cele mai de seamă ale lui Dumitru Puzdrea, Mihaela Popescu şi Gina Halas, fetele care ştiu să joace cel mai bine pe sârmă, atunci când haimanaua de la Flora se apucă să cânte? Ba bine că nu. Ce-au reuşit ele să facă de-a lungul anilor? Un trafic de influenţă de toată frumuseţea, pentru ca stăpânul circului să fie liniştit şi fericit. Că altfel, dacă scoate biciul şi plesneşte pe unde apucă, s-a zis cu toată lumea. Doar îi ştim toţi comportamentul de golan de colţul străzii, care dacă e supărat scoate direct pistolul pe care îl deţine ilegal şi te împuşcă direct între ochi. Că doar nu i-o fi frică tocmai acum de legile din România..

Doar proştii intră la puşcărie, mafioţii cu mulţi verzişori la activ fac evaziuni, dar se plimbă liniştiţi printre noi. Cum e posibil ca două excroace să fie alături de Puzdrea? Cine altcineva ar fi putut sta lângă un asemenea şobolan, care miroase de la o poştă? Care alt avocat în afară de Mihaela Popescu şi-ar fi permis să plece cu geanta de firmă plină ochi de şpăgi pe care să le împartă colegilor de breaslă dar şi judecătorilor şi procurorilor care au până şi cea mai mică legătură cu vreun dosar de-al mafiotului. Şi să nu uităm grefierii care o văd pe doamna avocat-comis voiajor ca pe o binecuvântare, pentru că mereu scoate din sacoşa fermecată nişte mărunţiş şi pentru ei. Că, fie vorba între noi, nu poţi să faci nimic într-un tribunal fără să-i ai pe cei mici de partea ta. Vă daţi seama, dragii noştri cititori, în ce hal a putut să se degradeze această femeie, Mihaela Popescu dacă a ajuns să prinească cadou de la Puzdrea acum doi ani, în preajma Crăciunului o maşină de ultimă generaţie?

Vă daţi seama la ce nenorociri s-a dedat această excroacă ordinară, negândind nici o secundă că tot ce face se va întoarce atunci când nu se gândeşte asupra ei? Ce-i drept, trebuie să ai stofă de om infect ca să muşamalizezi dosare civile. Şi nici soţul acesteia, fostul procuror Victor Popescu nu s-a dat la o parte când Puzdrea i-a pus în braţe un sac de bani. Încornoratului (căci doamna Mihaela, mai mică ca ani decât soţiorul cu vreo 30 de ani prestează prin alte părţi) i-au tremurat creierii când a numărat atâţia bani şi de atunci ţine în frâu toate dosarele penale ale ordinarului sponsor, fericit că-i merge bine! Până când? Ei, asta e o întrebare la care nici măcar procurorul Victor Popescu nu are un răspuns.

Tic, tac… sună ceasul pentru Halas!

Cât o priveşte pe Gina Halas, nu credem că s-a inventat în Dicţionarul limbii române vreun cuvânt de jignire care să i se potrivească acestei vipere cu chip de om. Infiltrată în mafia lui Dumitru Puzdrea, aceasta a reuşit, la ordinul stăpânului să-l determine pe fostul asociat al mafiotului de la complexul Flora să o accepte ca şi apărătoare! Ba chiar mai avea puţin şi jura că-i va deschide acestuia şi alte dosare şi-i va rezolva toate problemele. Nenorocita avea însă altceva în gând: aştepta momentul când va primi banii pentru aşa zisa muncă, apoi va dispărea ca măgarul în ceaţă. Ceea ce s-a şi întâmplat, Halas uitând total de promisiunile făcute după ce a intrat în posesia a nu mai puţin de 10.000 de euro!

Pentru care nu a făcut absolut nimic decât să îndeplinească ordinul lui Puzdrea de a-l mai jecmăni odată pe arhitectul Năstase, un om cu frică de Dumnezeu, în faţa căruia Puzdrea ar trebui să stea doar cu capul plecat. Dar cine a văzut mafiot care să recunoască vreodată cu cine a greşit? Tot planul fusese pus la punct până în cel mai mic detaliu. Halas ceruse ca banii să-i fie viraţi în contul său personal, nu în cel al firmei cum era normal să se întâmple, iar când a fost vorba să-i dea arhitectului Năstase Cătălin ceva chitanţe, a început să dea din colţ în colţ şi a venit într-un final cu nişte falsuri cumpărate de la prietenaşii de la Obor. O învăţase jigodia de Puzdrea şi aspectul ăsta. Şi aici s-a sfârşit totul. Ce procese? Care dosare? Arhitectul Năstase Cătălin s-a trezit pur şi simplu că Halas nu-i mai răspunde nici măcar la telefon! Ordinara a luat purcoiul de bani şi a plecat la bărbatul vieţii ei, Puzdrea.

Pus în faţa unei asemenea situaţii, arhitectul Năstase a crezut să Baroul poate să-l salveze! De unde să ştie domnul Năstase că şeful Baroului era în cârdăşie cu doamna Gina Halas? Că doamna, avocat ziua, se transforma în damă de consumaţie noaptea? Că-i oferea clipe de neuitat şefului său pentru ca mai apoi acesta să închidă ochii şi să arunce la coşul de gunoi toate plângerile legate de comportamentul Ginei Halas care i se puneau în faţă? Aşa îşi rezolvă problemele cele două apărătoare ale excrocilor, Mihaela Popescu şi Gina Halas: dau de două ori din ochi, petrec nopţi fierbinţi cu clienţii pe care-i miros că au bani şi toată lumea e mulţumită. Ei bine, doamnelor, românii nu! Şi dacă aveţi impresia că ulciorul va mai merge mult timp la apă, veţi vedea că nu e aşa. Veţi trăi momentul distrugerii. Nu aţi înţeles niciodată că nu valoraţi nici cât o ceapă degerată şi atunci când nu mai sunteţi de folos mafiei, veţi fi aruncate la marginea şoselei? Orice afacere bănoasă, are şi un început, dar şi un sfârşit.

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *