• Fără categorie
  • 0

Traian Băsescu anunță că vine Apocalipsa: Ce știe fostul președinte al României

septembrie 28, 2017

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat miercuri că anul 2018 va fi un an extrem de greu, poate chiar un an de intrare în criză a României, din cauza măsurilor economice luate de guvernele PSD-ALDE, pe care le-a calificat “catastrofale”, ce ar putea duce la ieşirea ţării din criteriile de convergenţă pentru intrare în zona euro.

 

“2018 va fi un an extrem de greu, dacă nu un an de intrare în criză a României, că lumea nu mai intră. Aduceţi-vă aminte anul 2008, când îi duduia economia în cap lui Tăriceanu şi în şase luni am scăzut de la 8 la minus 7, ne-am dus în anul următor şi au trebuit luate măsuri disperate, cele pe care mi le-am asumat şi pentru care şi acum mă înjură foarte mulţi români, pentru că deşi aparent le-am făcut un rău, le-am făcut un bine atunci. Guvernele PSD-ALDE au luat măsuri economice catastrofale, care în loc să facă o consolidare fiscală, în continuare, au făcut-o vraişte şi începem să ieşim din criteriile de la Maastricht, criteriile de convergenţă pentru intrare în zona euro”, a spus Băsescu într-o emisiune la B1TV.

Potrivit fostului preşedinte al României, singura soluţie de a rezolva crizele Europei este accelerarea proceselor de integrare iar preşedintele Franţei şi cancelarul german au spus foarte clar că se va face un buget al zonei euro.

“Numai nişte politiceni şi tehnicieni antinaţionali amână intrarea în zona euro iar noi acum pe inflaţie – evaluarea mea este că ieşim din unul dintre criteriile principale, pentru că trebuie să avem inflaţie sub 3% – mă tem că vom ieşi din criteriile de la Maastricht. De 3 ani noi îndeplinim toate criteriile pentru a începe procedurile de intrare în zona euro, pentru că ai o perioadă în care stai în anticameră şi în care eşti supravegheat pe toţi parametrii macroeconomici: anunţi Comisia Europeană şi Comisia trece la supraveghere să rămâi în criteriile de convergenţă. Nu am făcut-o, deşi îndeplineam condiţiile. La anul presimt că vom ieşi din aceste criterii cu inflaţia datorită măsurilor guvernului. Or, atât Merkel, cât şi Macron spun foarte clar că se va face un buget al zonei euro, vor avea un ministru de finanţe al zonei euro, că procesele de integrare trebuie accelerate. Singura soluţie de a rezolva crizele Europei este accelerarea proceselor de integrare”, a afirmat Băsescu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *