Traian Băsescu, despre controversa plagiatelor: CCR trage o tușă groasă

noiembrie 21, 2016

Curtea Constituţională arată, în motivarea de neconstituţionalitate a modificărilor aduse de Parlament OUG privind retragerea titlurilor de doctor în caz de plagiat, că această decizie nu poate fi luată de aceeaşi instituţie care a şi acordat titlul, aşa cum a propus Legislativul, şi a criticat şi opţiunea retragerii voluntare a titlului, pe motiv că ar presupune sustragerea de la sancţiunile legale.

Traian Băsescu a vorbit, duminică seara, la B1 Tv, despre decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțională legea privind plagiate adoptate de Parlament.

Ce mi se pare mai important la Curtea Constituțională, că trage o tușă groasă sub ceea ce în dezbaterea publică a fost legat, e adevărat strict de Ponta în primul rând, avantajele pe care le-a dobândit în mod fraudulos un doctor care a furat, care a plagiat. Și se referă la avantaje materiale, avantaje de funcții, ori în mod categoric Parlamentul va trebui să țină cont de aceste observații ale Curții Constituționale și să modifice legea în așa fel încât cei care au fost participanți la o co-hoție, Universitatea în egală măsură cu conducătorul de doctorat și cu beneficiarul, cu doctorul. Să nu mai aibe dreptul să fie cei care examinează în primă instanță, pentru că e ca și cum l-ai pune pe hoț să fie judecător.

O decizie a Curții, aș spune, extrem de severă și aș face o observație. Am încercat să găsesc articolele din Constituție care au fost încălcate, sigur se poate merge pe unele articole, dar este foarte clar că la Curtea Constituțională s-a făcut și o judecată morală a plagiatorului, ceea ce e foarte important” a afirmat fostul președinte, la emisiunea „Dosar de Politician”, la B1 Tv.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *