• Fără categorie
  • 0

Traian Băsescu îl face praf pe Liviu Pleșoianu, deputatul PSD care cere expulzarea ambasadorului SUA: Vă daţi seama cât de ridicol sună acel politician

septembrie 12, 2017

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, în prezent senator, a calificat drept “un gest politic corect” acela de a saluta printr-o Declaraţie împlinirea a 20 de ani de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA.

 

“Este un gest corect politic, şi sunt convins şi necesar, acela de a saluta împlinirea a două decenii de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA. Parteneriatul strategic nu a rămas în liniile lui iniţiale, ci a evoluat o dată cu evoluţia relaţiilor dintre România şi SUA. Eu însumi, în campania electorală, pentru cei care vă aduceţi aminte, vorbeam de axa de securitate Bucureşti-Londra-Washington. (…) Preocuparea zero a unui preşedinte este securitatea naţională”, a afirmat Băsescu de la tribuna Senatului.

Fostul şef al statului a explicat că parteneriatul strategic cu SUA este “deasupra tuturor acordurilor pe care le avem cu SUA şi este perpetuat din preşedinte în preşedinte, din administraţie în administraţie, din parlament american în parlament american”. El l-a făcut praf pe Liviu Pleșoianu, deputatul PSD care a cerut expulzarea ambasadorului SUA în România, Hans Klemm.

“De aceea, uneori, când avem câte un coleg care spune să îl expulzăm pe ambasadorul SUA, nu ştiu dacă vă daţi seama cât de ridicol sună acel politician – care rămâne şi nesancţionat. (…) Sigur, am mai avut şi întâmplări când în pline negocieri se cerea retragerea trupelor din Irak, dar toate trec şi construcţiile solide rămân”, a susţinut Traian Băsescu.

Senatul a dezbătut şi adoptat marţi o declaraţie pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA, în prezenţa foştilor preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *