• Fără categorie
  • 0

Traian Băsescu spune adevăratul motiv pentru care Laura Codruța Kovesi nu a fost revocată

aprilie 16, 2018

Traian Băsescu a spus, luni seara, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA a avut o mare implicație politică externă. Asta pentru că, spune Băsescu, Kovesi este foarte apreciată în străinătate, iar dacă ar fi fost revocată, Iohannis ar fi avut de dat multe explicații.

 

În plus, Băsescu recunoaște că dacă ar fi fost, în continuare, la Palatul Cotroceni, ar fi fost deranjat de întâlnirea secretă dintre ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, și șefa DNA. La DNA, un dosar despre care Kovesi spunea, în 2016, că a fost detonat, EADS, vizează chiar firme franceze. În plus, Kovesi a fost decorată de Ambasada Franței în România.

”M-ar fi deranjat, dar nu poți nici să interzici. Cum m-au deranjat și decorațiile pe bandă rulantă primite de diverși generali din SRI. Ea a primit decorație pentru că nu a scris despre EADS. Kovesi este imaginea anticorupției în toate cancelariile europene, Iohannis nu avea cum să o revoce. Argumentele sunt cu totul altele, menţinerea pe funcţie are argumente politice şi de interes naţional, nicidecum raportul mai mult sau mai puţin credibil al lui Tudorel Toader.Dosarul EADS e dosarul care vizează securizarea frontierelor României și a costat 734 de milioane de euro.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *