Traian Băsescu:România a pierdut 7 miliarde de euro din fonduri europene

ianuarie 18, 2016

Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seară că România a pierdut 7 miliarde de euro din fonduri europene, iar el ar fi preferat “decât să fie 7 miliarde necheltuiţi, să fi fost 6,8 miliarde cheltuiţi şi 200 de milioane furaţi”, manifestându-și în acest context nemulțumirea că pe cei responsabili de neutilizarea a 7 miliarde de euro nu-i anchetează nimeni.

“Vrem, nu vrem, pe 31 decembrie 2015, România a pierdut 7 miliarde de euro, din care cea mai mare parte era pentru modernizarea căilor ferate şi bani pentru construcţia de autostrăzi. I-a pierdut din incompetenţă. Vă rog să mă credeţi că n-o spun politic. Guvernul Ponta a trăit din contracte făcute în timpul Guvernului Boc. N-au fost în stare să facă un contract nou de autostradă. Vedeţi că în fiecare zi sunt arestaţi oameni. Pentru zeci de milioane, pentru cinci milioane, pentru o jumătate de milion… Pentru cei responsabili de neutilizarea a 7 miliarde de euro, nerambursabili, gratuiţi, nu-i anchetează nimeni.

În România, dacă nu faci nimic, nu mai eşti anchetat. Să te ferească Dumnezeu să faci ceva, că imediat vine călare pe tine DNA-ul, să vadă n-ai furat cumva vreun ban european. Vă rog să fiu scuzat, nu vorbesc ca fost preşedinte, ci ca simplu cetăţean… Ştiţi ce aş fi preferat? Decât să fie 7 miliarde necheltuiţi, să fi fost 6,8 miliarde cheltuiţi şi 200 de milioane furaţi. Şi cei 6,8 miliarde de euro să se fi dus în autostrăzi. Aş fi preferat să fie pierderi de un miliard, dar să băgăm în autostrăzi 6 miliarde. Ce am făcut? I-am dat înapoi. Nu întâmplător suntem tocaţi cu corupţia. Ei se întorc la contributori, la Germania, Italia, Franţa…”, și-a expus Băsescu gândirea la postul România TV.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *