Trei români, de negăsit după ce uraganul Irma a lovit Caraibele

septembrie 7, 2017

Ministerul Afacerilor Externe a informat, joi, că a întreprins, în regim de urgenţă, încă din primele momente, demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de uraganul Irma.

De asemenea, MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată.

”Precizăm faptul că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autorităţile din zona afectată se efectuează cu dificultate”, conform comunicatului MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează sursa citată

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *