Udrea va fi însoţită de poliţişti până la intrarea în sala de plen

februarie 19, 2015

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis joi să-i scrie ministrului de Interne în legătură cu audierea de luni a Elenei Udrea, în condiţiile în care aceasta se află în arest la domiciliu şi ar putea fi însoţită de poliţişti până în sala de plen.

“S-a pus problema dacă să fie informată Secţia nr. 2 de Poliţie sau altcineva şi atunci, în mod evident, dat fiind faptul că corespondenţa se poartă între Camera Deputaţilor şi Ministerul de Interne, am ajuns la concluzia că este normal să fie informat ministrul de Interne care va da dispoziţiile legale către Circa 2 Poliţie care este obligată să asigure aprobarea părăsirii locului de arest, domiciliul, traseul pe care se va face deplasarea şi toate celelalte elemente care sunt cuprinse în reglementările interne privind efectuarea arestului la domiciliu”, a anunțat secretarul Camerei, NicolaeMircovici, după şedinţa Biroului Permanent.

Acesta spune că Udrea va fi însoţită către Parlament conform reglementărilor privind transportul celor care sunt arestaţi, dar a precizat că în sala de plen nu se poate intra cu cătuşe la mâini.

“Singura noastră problemă este ca în sala de plen sau în sala de şedinţe nu se poate intra încătuşat”, a precizat Mircovici.

El a adăugat că Udrea va fi însoţită de poliţişti până la intrarea în sala de plen.

Plenul Camerei Deputaților decide luni prin vot în cazul noii cereri a DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. Miercuri, Comisia juridică a avizat favorabil cererea procurorilor.

Udrea și-a anunțat miercuri intenția de a veni în plen pentru a-și susține cauza, însă deocamdată nu se știe dacă a primit încuviințare să-și părăsească domiciliu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *