Un alt plagiator la orizont: Cristian Bușoi!

februarie 6, 2016

După nebunia cu plagiatul politicienilor din ultima perioadă, am crezut că subiectul a luat o pauză. Când colo, ce să vezi? S-a mai descoperit un plagiator. Și nu unul oarecare, ci chiar un amic de-al lui Klaus Iohannis, cel cu care președintele se plimba cu ceva timp în urmă prin cartierul Ferentari, Cristian Bușoi.

Și când ne gândim că domnul Bușoi este și candidatul din partea PNL pentru Primăria Capitalei… Potrivit platformei Contributors, „prezentarea ideologiilor politice (din lucrare – n.r.) este preluată aproape în întregime din două surse, Țăranu și Pippidi, din care Bușoi copiază și aranjează paragrafe fără delimitare și în cele mai multe locuri fără citare adecvată. Metoda este interesantă prin aceea că Bușoi este în mod clar conștient de necesitatea de a cita și delimita textul reutilizat, deoarece există exemple de citare corectă din ambele lucrări, cu notă de subsol și ghilimele.

Dacă ar fi însă aplicate consecvent, aceste metode ar necesita includerea între ghilimele a aproape întregului subcapitol, lucru evident inacceptabil într-o lucrare de doctorat”. Evident că Bușoi nu a recunoscut nimic, ba chiar s-a și umflat în pene: „Resping orice fel de acuzaţie de plagiat, care nici măcar nu se susţine. Este o teză la care am făcut zeci de interviuri cu foşti miniştri ai Sănătăţii şi am studiat programe de guvernare. Chiar autorul (articolului Contributor – n.r.) admite că sursele sunt trecute. Nu am nicio nelinişte, pentru că ştiu că am respectat regulile academic”. Ne demonstrați domnule Bușoi că e așa cum spuneți, ca să vă credem?
Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *