• Fără categorie
  • 0

Un fost director din Romgaz va fi judecat pentru modalitatea de achiziționare a unui motogenerator

decembrie 27, 2017

Procurorii DNA de la Tîrgu Mureș l-au trimis în judecată pe Pantelimon Avram, directorul unei sucursalei Romgaz din Târgu Mureș, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Alături ce acesta vor fi judecați și Sergiu Victor Banu și Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic respectiv director adjunct-producție la Romgaz Târgu Mureș, pentru fapte de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

În rechizitoriul transmis judecătorilor de la Tribunalul Mureș procurorii notează că în cursul anului 2011, compania de gaze a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna din județul Cluj”.

Urmare acelei licitații publice a fost declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale.

 Au semnat pentru un echipament necorespunzător

În acest context, notează procurorii, Avram, în calitate de director, alături de ceilalți doi directori, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă.

În acest fel s-a făcut recepția unui echipament, respectiv a unui motogenerator, cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract.

Prin primirea acestui dispozitiv cei trei au creat un prejudiciu societății naționale de 3.157.970 de lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv.

În același timp, a fost creat un folos necuvenit, în același cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepționat de achizitor și apoi achitat în întregime.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *